Bij suppen sta je met een peddel op een soort surfplank
Bij suppen sta je met een peddel op een soort surfplank Foto:

Boulevard komt weer in beweging

BERGEN OP ZOOM - De Boulevard wordt zaterdag weer omgetoverd tot een groot (water)sportevenement. Met onder andere verschillende springkussens, wateractiviteiten en demonstraties, van onder meer Nederlands Kampioen BMX Sietse van Berkel, belooft het een waar spektakel te worden.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Suppen, roeien, waterfietsen, springkussens en demonstraties. Op zaterdag 11 mei vind je het allemaal op de Boulevard. Want dan houdt de F!tfabriek opnieuw 'Boulevard in beweging'. Met het uitgebreide (water)sportevenement dat gratis toegankelijk is, wil de F!tfabriek een bijdrage leveren aan het versterken, onderscheiden en aantrekkelijker maken van de Binnenschelde. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat inwoners in beweging komen en enthousiast worden gemaakt voor (water)sport.

Activiteiten

Gedurende de dag zullen er verschillende activiteiten plaats vinden die in samenwerking met de F!TFabriek, verenigingen, partijen en aanbieders worden aangeboden. Tijdens 'Boulevard in Beweging' is het mogelijk om verschillende watersporten te beoefenen en uit te proberen. Ook op het land zullen verschillende activiteiten georganiseerd worden. Zo wordt het evenemententerrein aan de Boulevard omgetoverd tot springkussenparadijs.

Bezoekers kunnen kennis maken met verschillende watersporten als suppen, kanoën en waterfietsen. Roeivereniging Aquarius is aanwezig om de deelnemers alle kneepjes van de roeisport bij te leren. Ook is Sietse van Berkel, Nederlands kampioen BMX, aanwezig. Hij houdt gaat speciaal voor het evenement een indrukwekkende demonstratie neerzetten en neemt de tijd om het de bezoekers ook zelf te leren BMX'en. Naast BMX is het ook mogelijk om kennis te maken met skaten dankzij de inzet van SV de Striene.

'Van watersport
en BMX'en
tot springkussens'

Mee doen

Tijdens het gehele evenement waarborgt de Reddingsbrigade de veiligheid op het water en land. Zo wordt er onder andere met een boot gepatrouilleerd. Let op; bij alle activiteiten op het water is zwemdiploma A of een begeleider met zwemdiploma verplicht! Dus heb jij altijd al een keer op de mooiste springkussens willen springen of willen suppen, kanoën en waterfietsen? Kom dan op 11 mei 2019 van 11:00 uur tot 17:00 uur naar de Boulevard![l]