René de Mooij van de gemeente Bergen op Zoom en Niek Ridderhof van Van Rijn Veiligheidsopleidingen.
René de Mooij van de gemeente Bergen op Zoom en Niek Ridderhof van Van Rijn Veiligheidsopleidingen. Foto:

Van Rijn traint hulpverleners van gemeente Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De 150 bedrijfshulpverleners van de gemeente Bergen op Zoom worden voortaan getraind door het Thoolse bedrijf Van Rijn Veiligheidsopleidingen.

"We zijn heel blij met deze opdracht", vertelt Niek Ridderhof. Het is weer een nieuwe stap voor het Thoolse familiebedrijf Van Rijn Brandbeveiliging en Veiligheidsopleidingen. ,,Het is onze eerste aanbesteding die we gewonnen hebben. Dat voelt super", vertelt Ridderhof. De samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom loopt inmiddels sinds januari. "We zijn geen gewone afnemer en leverancier, we willen echt wel van een partnership spreken", zegt René de Mooij van de gemeente Bergen op Zoom. "Het gaat om veiligheid en dan sta je steeds in onderling contact. En dat bevalt goed met Van Rijn." De gemeente Bergen op Zoom telt 150 bedrijfshulpverleners op de vele honderden medewerkers. Ridderhof heeft voor de diverse locaties een op maat geschreven BHV training opgesteld.


Lokaal
Het contract met de vorige leverancier voor veiligheidsopleidingen liep af waardoor de gemeente Bergen op Zoom opnieuw moest aanbesteden. Drie partijen werden aangeschreven en het was Van Rijn die uiteindelijk won. "We hebben naast de huidige partij, bewust lokaal gezocht", zegt De Mooij. De Bergse BHV'ers volgen ieder jaar zo'n acht uren aan BHV, waarvan drie uren theorie zijn. De praktijklessen worden afhankelijk van de materie op de eigen werkplek gegeven óf juist bij Van Rijn in Tholen. Het nog recent verbouwde bedrijfspand wordt steeds meer ingericht als hypermoderne trainingslocatie voor bijvoorbeeld brandoefeningen. Cursisten kunnen door moderne technologieën, zoals beamers en virtual reality, diverse opdrachten uitvoeren die gekoppeld zijn aan de theorie. [l]