Vernieuwend Lenteconcert Bill Bounders Orchestra

BERGEN OP ZOOM - Bill Bounders Orchestra (BBO), de enige muziekformatie in Bergen op Zoom met een complete big band bezetting, komt zondagmiddag 12 mei verrassend voor de dag. Allereerst is het repertoire flink aangepakt onder leiding van de nieuwe dirigent, Jan Spruit, die helemaal thuis is in het big band genre.

Uniek is ook dat BBO met maar liefst twee gastvocalisten voor de dag komt: de Bredase zangeres Lisette Spee en Rob Snepvangers, die al eerder met BBO op het podium stond. Ook de bezetting van het orkest is afgelopen jaar behoorlijk aangevuld. Na een periode van relatieve stilte komt BBO weer volop in de schijnwerpers te staan. Het optreden begint om 15.00 uur in zaal Bellevue in Bergen op Zoom, de vaste repetitieplaats van het orkest. De toegang is gratis. BBO verwacht ondanks Moederdag veel belangstelling voor een aangename muzikale middag.

Rijke jazztraditie
Bill Bounders Orchestra bouwt voort op de rijke jazztraditie in Bergen op Zoom. Ondanks de veelheid aan (jazz)formaties in Bergen op Zoom, is BBO momenteel het enige orkest in de stad met een complete big band bezetting. De nieuwe dirigent Jan Spruit heeft nog niet heel veel tijd gehad om het orkest naar zijn hand te zetten, maar BBO is inmiddels helemaal klaar voor het Lenteconcert. De bezetting is afgelopen jaar nogal vernieuwd, ze missen alleen nog een vaste bassist. Belangstellende bassisten zijn van harte welkom. BBO brengt die middag een breed scala van traditionele swing nummers van Ellington, Miller, Basie en vele andere jazzgrootheden. Ook meer moderne en Latin nummers staan op het repertoire. Net als vorig jaar staat Bill Bounders Orchestra ook dit jaar in het programma van JazzBoz. Iets waar ze best trots op zijn. Maar eerst zondag 12 mei met Rob Snepvangers en Lisette Spee, die samen ook de presentatie voor hun rekening nemen. [l]