Vijverlezing door Aquarium Vereniging Bali

HALSTEREN - Aquariumvereniging Bali is een club met enthousiaste mensen die allemaal als hobby hebben het houden van een aquarium. De leden komen uit de omgeving van Bergen op Zoom en Roosendaal. De meeste hebben een zoetwater aquarium maar er zijn ook leden met een zoutwater aquarium.

Ook het aquarium buiten, de vijver, komt regelmatig aan bod daar deze ook veel raakvlakken heeft met het aquarium. Tijdens deze bijeenkomsten worden de ervaringen gedeeld met elkaar, problemen besproken om zodoende tot een fraai aquarium te komen. Daarnaast staat de gezelligheid ook de centraal.

Bijeenkomst

Elke tweede dinsdagavond van de maand komt Aquarium Vereniging Bali bij elkaar in zalencomplex de Wittenhorst, gelegen aan de Lindelaantje 1a te Halsteren. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.
Voor de komende verenigingsavond van dinsdag 14 mei staat de vijver centraal. Dhr. Theo van Meegen en dhr. Hans Meulblok verzorgen de lezing Vijvers een lusthof. Tijdens deze presentatie komen allerlei inheemse soorten planten aan bod, maar ook planten uit de andere delen van de wereld. Uiteraard wordt ook stilgestaan bij 'Koning van de waterplanten', de waterlelie. Maar een vijver is niet compleet zonder dieren. Naast vissen komen ook de amfibieƫn en insecten aan bod. Ook worden er praktische tips gegeven over de aanleg en het onderhoud van de vijver. Kortom het belooft een interessante lezing te worden waarbij alle aspecten van de vijver aan bod komen.
Graag nodigt het bestuur van ATV Bali u uit om deze avond bij te wonen, voor meer informatie zie www.atvbali.nl[l]