Nieuw Borgvliet geeft 0-3 voorsprong uit handen

BERGEN OP ZOOM - De Nieuw Borgvlieters begonnen sterk in het frisse maar zonnige Nieuw-Vossenmeer. Topscorer Geert Verstraten stuitte tot tweemaal toe op de doelman. Vooral Jibbe Schouwenaars stichtte met zijn soli op de rechterflank veel gevaar.

De thuisclub kwam na een kwartier beter in de wedstrijd maar doelrijpe kansen werden niet gecreƫerd. Na 34 minuten werd Jibbe gelanceerd op rechts door Max Dammers en zijn afgemeten voorzet werd door Geert doeltreffend afgerond: 0-1. Vijf minuten later stond Geert weer op de goede plek na een aanval door Max en Mick ingeleid 0-2. Na de pauze drongen de gastheren aan maar het was weer Geert die na een voorzet op maat van Jibbe de bal perfect controleerde en met een krul in de verste hoek tot de 0-3 promoveerde. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar helaas, uit een onterechte vrije schop werd het 1-3. Na een handsbal mocht de NVS-spits van 11 meter aanleggen maar met een geweldige reflex duwde Antal de bal via de lat uit zijn heiligdom. De thuisclub bleef aandringen en dat leverde 10 minuten voor tijd de 2-3 op. In blessuretijd werd een afgeslagen hoekschop weer voor het doel gebracht waar een thuisspeler ongehinderd de gelijkmaker kon inkoppen. Zuur en onnodig.

Door de winst van Sluis bij FC Moerstraten staan Nieuw Borgvliet en Sluis gezamenlijk aan kop met nog 3 wedstrijden te gaan maar de oranje-zwarten hebben een doelsaldo van plus 9 wat bij een gelijke eindstand in punten beslissend is.

Zondag naar Graauw waar thuis een moeizame zege op werd behaald. En dan wacht op 19 mei in Sluis de waarschijnlijk beslissende strijd om het kampioenschap.