Prikbord

Rozenkrans meimaand: In de meimaand wordt de Rozenkrans gebeden iedere woensdag om 19.00u in de grot van de Lourdeskerk, in de kapel van de HHartkerk en in Aquacite (Ansjovislaan). In de Mariakapel van het Markiezenhof iedere dinsdag om 16.00u. Voor de Rozenkrans in de grotvan de OLV van Lourdeskerk kunt u intenties inschrijven in het schrift achter in de kerk.
Bijbels Leerhuis: Woensdag 8 mei 19.30u Bijbels Leerhuis in het Parochiecentrum o.l.v. em. pastoor Rud Smit. We lezen verder in het Lucas-evangelie.
Lofprijsavond: Woensdag 8 mei aansluitend op de Rozenkrans om 19.00u in de OLV van Lourdeskerk de Lofprijsavond.
Vesperviering: Woensdag 10 mei 19.00u in de grot van de Lourdeskerk met als voorganger pastoor Paul Verbeek.
The Next Step: Vrijdag 10 mei komen de jongeren om 19.30u bijeen in het Cantatorium van de St.-Gertrudiskerk.
Stadsverlichting Stilte Meditatie: Zondag 12 mei om 20.00u in de St.-Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat. Tussen 19.45u en 20.00u komen mensen in stilte binnen. Om 20.00u start de meditatie van een uur. Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent. Na afloop kan je in stilte weggaan of ervaringen met anderen uitwisselen onder het genot van een kopje thee. U kunt eventueel een eigen meditatiekussen of -bankje meebrengen.
Vieringen Eerste Heilige Communie: Zondag 19 mei is de viering Eerste Heilige Communie om 11.00u in de St.-Gertrudiskerk en op zondag 26 mei om 11.00u in de OLV van Lourdeskerk.
Weer goedmaak viering: Woensdag 15 mei 13.30u is de weer-goedmaakviering voor de communicanten van 19 mei in de St.-Gertrudiskerk. Voor de communicanten van 26 mei is deze viering op woensdag 22 mei om 13.15 in de OLV van Lourdeskerk.
Sacrament Heilig Vormsel: Vrijdag 24 mei is de toediening van het H. Vormsel om 19.00u in de OLV van Lourdeskerk. De vormheer is vicaris Wiel Wiertz. In de viering gaat hij voor samen met pastor Fredi Hagedoorn. Koorgroep Menora zorgt voor de muzikale ondersteuning.
Seniorenbusreis: Dinsdag 9 juli gaat de seniorenreis naar Goes. Allereerst is er in de R.K. Heilige Maria Magdalenakerk een gebedsviering, gevolgd door een rondleiding. Hierna gebruiken we koffie/thee met een lekkernij en kunt u het winkeltje bezoeken. Vervolgens bezoeken we de Protestantse Grote of Maria Magdalenakerk. Na een drankje vertrekken we om 17.00u weer huiswaarts en hopen rond 17.45-18.00u in Bergen op Zoom terug zijn.Brieven met inschrijfstrook liggen in de kerken en bij het Parochiecentrum. Na betaling is uw inschrijving pas definitief. Opgave voor 16 juni. Vertrek Hoek Burgemeester Stulemeijerlaan/ Rijtuigweg om 12.15u en bij Sporthal Gageldonk, Gagelboslaan om 12.30u. Voor meer info of voor vragen kunt u bellen naar het Parochiecentrum, tel.233574 op werkdagen tussen 9.00 en 12.00u of tussen 13.00 en 15.30u. [l]