Kom op Moederdag naar de plantjesmarkt op Landgoed De Hertgang
Kom op Moederdag naar de plantjesmarkt op Landgoed De Hertgang Foto: Van der Hucht

AGENDA

Zaterdag 11 mei

Bingo

20:00 | Hoofdkwartier

Zaterdagavond 11 mei is er een bingo in het wijk-ontmoetingscentrum aan de Rembrandtstraat 52a. De zaal is open om 19.00 uur en de bingo start om 20.00 uur. De activiteitencommissie heeft weer leuke prijzen ingekocht en nodigt u van harte uit. Iedereen is welkom. Men vindt het Hoofdkwartier in het voormalige kerkgebouw Antonius abt in de wijk Borgvliet.

Zondag 12 mei

Plantjesmarkt op De Hertgang

11:00 | Landgoed De Hertgang

Het voorjaar is bij uitstek het jaargetijde om eens kritisch door de tuin te lopen. Kom zondag 12 mei, op Moederdag, de plantjesmarkt op Landgoed De Hertgang bezoeken. Geopend van 11.00 tot 17.00 uur. U kunt op eigen gelegenheid de uitgezette route volgen, of om 14.00 uur deelnemen aan de rondleiding. Bovendien kunt u een kijkje nemen op de Plantjesmarkt (van 11.00 tot 16.00 uur). Hobbykwekers en -tuiniers bieden vaste planten, struikjes en bijzondere soorten geraniums aan. Bovendien zullen er kamer- en kuipplanten te vinden zijn. Natuurlijk zijn er ook veel planten te koop, zelfs bijzondere, afkomstig van het Landgoed. En omdat het Moederdag is, kan ieder kind dat zijn of haar moeder meeneemt, een bosje lelietjes-van-dalen voor haar plukken. Meer informatie: www.dehertgang.nl.

Lenteconcert Bill Bounders Orchestra

15:00 | Zaal Bellevue

Laat u verrassen en kom na de viering van Moederdag gezellig luisteren naar het Lenteconcert van Bill Bounders Orchestra (BBO). Deze enige muziekformatie uit Bergen op Zoom met een complete bigband bezetting pakt op die middag uit met een vernieuwd repertoire dat is ingestudeerd onder leiding van hun nieuwe dirigent Jan Spruit, iemand die helemaal thuis is in het bigband genre. Verder komt BBO met maar liefst twee gastvocalisten: Hans Snepvangers, die al eerder met BBO op het podium stond, en de Bredase zangeres Lisette Spee. Afgelopen jaar stond BBO nog op het programma van JazzBoz en ook dit jaar zijn ze te horen op editie 2019. BBO brengt deze middag naast een breed scala van traditionele swingnummers van Ellington, Miller, Basie en vele andere jazzgrootheden ook meer moderne en Latin nummers. Zoals vanouds in zaal Bellevue, Antwerpsestraat 188 in Bergen op Zoom. Toegang gratis.

Stilte Meditatie

20:00 | Gertrudiskerk

Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Tijdens de bijeenkomsten komen mensen tussen 19.45 en 20.00 uur in stilte binnen via de ingang aan de Kerkstraat te Bergen op Zoom. Om 20.00 uur start de meditatie van een uur. Na afloop kan je in stilte weggaan of ervaringen met anderen uitwisselen onder het genot van een kopje thee. U kunt eventueel een eigen meditatie-kussen of -bankje mee brengen of een kerkstoel gebruiken. Zin op zaterdag staat voor: verbinding-verdieping-vernieuwing. De Lievevrouweparochie wil eigentijdse, inspirerende bijeenkomsten organiseren voor mensen die elkaar willen ontmoeten, om samen met anderen spiritualiteit en zingeving te beleven. De toegang is gratis, een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.