De boef gaat er met het schilderij vandoor.
De boef gaat er met het schilderij vandoor. Nick Franken

Bergse theatershow voor kinderen

BERGEN OP ZOOM - Frans van Reijen bedacht en speelde begin 2017 in een theatershow voor kinderen: Luuk & Lieke. Uiteindelijk kwam deze voorstelling in de kerstvakantie van 2017 op de planken van het CKB te Bergen op Zoom. Een grote groep met kinderen een geweldige middag bezorgen was het doel. Met twee uitverkochte zalen en enthousiaste kinderen was de voorstelling een succes te noemen en het doel bereikt.

Ongeveer anderhalf jaar later staat het tweede deel voor de deur met maar liefst drie voorstellingen. Lieke, gespeeld door Nikki Lambrechts, doet weer mee. Lieke is de slimme van de twee. Naast de personages Luuk & Lieke is er nog meer bekijks voor de kinderen. Er is een orkest met een drummer (Arnold Zoutman), twee gitaristen (Sander van Gaans en Arno Kuijpers) en twee pianisten (Jasper van Gaans en Colin van Est). Zo kunnen de kinderen in de zaal meezingen met de leuke liedjes. Ook dansen er kinderen mee achter Luuk & Lieke. Na de voorstelling kunnen de kinderen op de foto met Luuk & Lieke en nemen een geweldige ervaring mee naar huis.

Frans is 'Kiwanis Club Bergen op Zoom' zeer dankbaar voor de sponsoring. Zonder deze club zou een grote voorstelling als 'Luuk & Lieke' onhaalbaar zijn om op de planken te krijgen. Ook is hij blij met de medewerking van Pieter-Jan van den Berg (muzikale leiding), Erwin Leijs (arrangementen), Nico de Koning (decorbouw), Courtney Heeren (choreograaf) Ludo Franken (productieleider) en Wouter van de Watering (regisseur/productie). Zo zijn er nog een hele hoop namen die zich volledig inzetten voor dit project.

Het verhaal: Luuk & Lieke willen op vakantie, maar hoe komen ze aan geld? Gelukkig heeft Lieke een idee: je rommel verkopen. En dan blijkt dat haar schilderij (De Peperdure Peperbus') maar liefst 10 miljoen euro waard is! Helaas hebben Luuk & Lieke naast geluk ook veel pech. Het schilderij wordt gestolen door Benno Boef (Peter Raaijmakers), een gemenerik uit de buurt. Wat volgt zijn hilarische verkleedpartijen om het schilderij op slimme wijze terug te veroveren. Zal dit Luuk & Lieke op tijd lukken voordat de rijke koper (Wouter Bakx) het geld komt brengen?

De nieuwe, leuke en leerzame show van Luuk & Lieke is te zien tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 8 en zondag 9 juni in de theaterzaal van het CKB te Bergen op Zoom. Kaartjes zijn te koop via www.demaagd.nl[l]