't Lopend Vuurke terug van weg geweest

BERGEN OP ZOOM - Na een jaar van afwezigheid staat Roparunteam ’ t Lopend Vuurke op zaterdag 8 juni weer aan de start van de Roparun in Parijs. Met een team van 8 lopers, 4 fietsers en een 11 koppige begeleiding (masseurs, verzorgers, cateraars en de teamcaptain) gaan zij de uitdaging weer aan. Het team bestaat uit zowel medewerkers van Brandweer MWB als mensen van buiten de organisatie.

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish op de Coolsingel in Rotterdam. Een team bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen. Daarnaast heeft het team ook nog fietsers en een aantal mensen in de begeleiding. Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Het goede doel

Iemands hand vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar mooie muziek luisteren. Wanneer mensen ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, is nabijheid belangrijker dan ooit. Een koppelbed vormt de ideale oplossing voor mensen die samen willen zijn in een zorgomgeving, zoals een hospice. Dit jaar is het hoofddoel van de Roparun het realiseren van meer koppelbedden. Marcel Verdult, teamcaptain van ’t Lopend Vuurke geeft aan dat ze dit jaar ook lopen voor Chantal Lavrijsen: “Met deelname aan de Roparun willen we Chantal steunen in haar strijd tegen de kanker die haar heeft getroffen”.

Acties ’t Lopend Vuurke

Om geld op te halen organiseert ’t Lopend Vuurke regelmatig activiteiten en speciale acties. Zo is er jaarlijks een kerstpostactie waarbij kerstkaarten in Bergen op Zoom, Steenbergen en omgeving door Roparunteams wordt bezorgd. Goedkoper dan PostNL en gegarandeerd voor kerst in de brievenbussen. Daarnaast zijn ze regelmatig met de verkoopstand met speelgoed te vinden op open dagen. Zaterdag 18 mei staan ze op de open dag van brandweer Den Hout. “Teamleiders uit de hele regio kunnen contact met mij opnemen voor meer informatie over de verkoopstand op een open dag op hun post”, vertelt Marcel.

Sponsoring

Het team wordt ook gesteund door vele sponsoren, zowel in geld als in materialen. Materiaalsponsoren zijn minstens zo belangrijk. Daarmee zorgen we dat we weinig kosten maken en dat nagenoeg al het sponsorgeld ten goede komt van de stichting Roparun. Hoofdsponsor van ’t Lopend Vuurke is ook dit jaar weer Brandweer MWB. Sponsoring van het team of persoonlijke sponsoring is overigens nog steeds mogelijk. De stichting Roparun heeft hiervoor een speciale donatiemodule beschikbaar gesteld op haar website. Via https://donaties.roparun.nl/doneren kun je rechtstreeks doneren aan ’t Lopend Vuurke (team 148) of op naam van een teamlid (selecteer eerst het team).

Doorkomst in West-Brabant

Op maandag 10 juni komen alle teams in de ochtend via Ossendrecht West-Brabant binnen. Op de laatste 100 kilometer naar Rotterdam komen ze door Hoogerheide, Bergen op Zoom, Halsteren, Lepelstraat, Steenbergen en Dinteloord. “Wij hopen jullie langs de route te zien om ons aan te moedigen.” [l]