Herinneringssybolen in plataan aan de Binnenschelde.
Herinneringssybolen in plataan aan de Binnenschelde. Mireille Vrijenhoek

Wie van herinneringen kan genieten, leeft meerdere keren

BERGEN OP ZOOM - Op 25 mei gaat Sjoerd van den Boom een workshop leiden waarin iedereen die een herinneringssymbool wil maken mee kan doen. Omdat er vele zaken zijn die het herinneren waard zijn (denk aan geboorte, vriendschap, overlijden, etc.) heeft Rotary-BoZ-noord vorig jaar een prijsvraag uitgeschreven voor kunstenaars om een herinneringssymbool te ontwerpen. Dit, als onderdeel van het project Plukroute Bergen op Zoom. Met de gemeente is afgesproken dat per wijk 1 boom tot herinneringsboom kan worden gedoopt. De eerste boom die we gaan inwijden is de grote plataan op de Bergse Plaat met het bankje met uitzicht op de Binnenschelde.

Het ontwerp van Sjoerd van den Boom is een symbool in de vorm van een vogelhuisje. De huisjes worden beplakt en/of beschilderd. Materialen hiervoor worden ter beschikking gesteld, maar als je foto’s wilt gebruiken van degene die je je wilt blijven herinneren, dan moet je die wel zelf meenemen. Onderdeel van de workshop is hetgeen je je wilt herinneren delen met de andere deelnemers en ook iets waardevols erover op een strookje papier te schrijven, dat vervolgens opgerold in het vogelhuisje wordt gestopt. De workshop zal plaatsvinden van 10.00 - 12.00 uur in het plantsoen van Zilverstrand. Als het weer dat niet toelaat gaan we – uiteraard - naar binnen.
Omdat de vogelhuisjes daarna nog gevernist moeten worden en klaargemaakt voor het ophangen, is het een activiteit in twee delen. Het ophangen van de vogelhuisjes staat gepland op 8 juni om 11.00 uur bij de plataanboom aan de Binnenschelde (Ansjovislaan). Elke keer als je hierlangs komt zul je even stilstaan bij je herinnering en wellicht nog andere herinneringen eraan willen toevoegen! Aanmelden voor deze bijzondere workshop kan tot 18 mei via Els.roepers@ziggo.nl [l]