Muziekmiddag op een historische plek

BERGEN OP ZOOM – Twee bekende Bergse harmonieën, Eendracht Maakt Macht (EMM) en Concordia, verzorgen op zondagmiddag 19 mei een concert onder het motto “Eendracht met Concordia”. Dit openluchtconcert vindt plaats bij het Groot Arsenaal aan de zijde van de Ham, een unieke historische locatie.

Het publiek kan daarbij hopelijk genieten van een heerlijk lentezonnetje en bij slecht weer is er meer dan genoeg plaats binnen in het Arsenaal. Aanvang 15.00 uur, toegang gratis. Na afloop wordt gezorgd voor een gezellige afterparty met catering en levende muziek.

Samenwerking
Het is geen toeval dat de twee gerenommeerde Bergse harmonieën met elkaar samenwerken. De huidige dirigente van de Koninklijke Erkende Harmonie Eendracht Maakt Macht (EMM), Inge Kegel-Verbraak, is namelijk ook lid van Concordia, niet vóór het orkest maar als muzikant. En Guy van Geldorp, al ruim 10 jaar dirigent van Concordia, is in het verleden ook interim dirigent geweest van EMM. Genoeg raakvlakken dus om samen iets op touw te zetten. Maar dat niet alleen. Door samen te werken hopen de harmonieën ook een breder publiek te bereiken. De keuze voor het Groot Arsenaal is heel bewust. De Bergse bevolking krijgt zo een goede kans om deze unieke historische locatie eens van dichtbij te bekijken. De harmonieën brengen ieder een gevarieerd programma van ongeveer 45 minuten. Er is voor elk wat wils: enkele traditionele harmoniestukken, afgewisseld met populaire filmmuziek en pophits. Ook is er ruimte voor een gezamenlijk speels moment. Ze vertolken namelijk de hilarisch scene uit de Nederlandse komische filmklassieker “De Fanfare” van cineast Bert Haanstra, op het moment dat twee rivaliserende muziekkorpsen tijdens een concours gelijktijdig op het podium belanden. Dat belooft een bijzonder muzikaal spektakel te worden.
Bezoek ook www.facebook.com/Concordia.BoZ/ en www.facebook.com/HarmonieEMM [l]