Pieter Baas doopt een van de boten.
Pieter Baas doopt een van de boten. Joris Völker

Sailability zeilen nu ook mogelijk bij aanlager wal jeugdzeilen!

BERGEN OP ZOOM - Op woensdagavond 8 mei zijn de boten voor het sailability zeilen officieel gedoopt door Pieter Baas; organisatie Drakenbootrace 2018 en Joris Völker; voorzitter Aan Lager Wal Jeugdzeilen.

Hiermee is een mooie volgende stap gezet in het verzorgen van zeilactiviteiten aan mensen met lichamelijke beperking aldus Joris Völker en Pieter Baas. In 2018 is het geld bij elkaar gebracht om een mooie investering te doen in boten en het aanpassen van het clubhuis en steigers bij ALW. Nu is het tijd dat de boten het water in gaan en we het verder bekend gaan maken binnen Bergen op zoom en de regio. ALW en de drakenboot organisatie blijven de komende periode nog nauw samenwerken om alles goed van de grond te krijgen en te kunnen faciliteren richting de zeilers met een lichamelijke beperking. Het sailability zeilen wordt in Nederland al op meerdere plekken mogelijk gemaakt en staat onder toezicht van Sailsability Nederland. Er wordt gebruikt gemaakt van geheel aangepaste zeilboten.

Aanlager wal heeft er zin in!
Zo kunnen we nog meer zeilactiviteiten aanbieden bij ALW maar ook op de Binnenschelde. Joris Völker wil nogmaals de gehele organisatie van de Drakenbootrace en alle vrijwilligers bedanken die dit mede mogelijk hebben gemaakt.[l]