Nicole Huijbregts en Jean-Jacques van Giels
Nicole Huijbregts en Jean-Jacques van Giels JJ van Giels

Tip voor de Top voor Alpe d'HuZes

BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom wordt op zaterdag 18 mei voor de achtste keer Tip voor de Top georganiseerd. Tijdens deze actie wordt zo veel mogelijk geld opgehaald voor Alpe d’HuZes, voor de strijd tegen kanker. Het streven is dat er op termijn niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker, maar dat het een chronische ziekte wordt.

De personeelsleden van de 22 deelnemende restaurants en cafés doneren tijdens Tip voor de Top alle fooi die ze ontvangen aan Alpe d’HuZes. In Café Die Twee is livemuziek van The Roosters. Alle horecagelegenheden en The Roosters nemen belangeloos deel, zodat alle fooien 100% naar het goede doel gaan. Kijk voor een actueel overzicht van alle deelnemers op Facebookpagina tipvoordetop.

Alpe d’HuZes

Dit jaar wordt Alpe d’HuZes voor de veertiende keer georganiseerd. Alle deelnemers, alleen of met een team, zamelen op allerlei manieren geld in. Dit geld gaat via Alpe d’HuZes naar KWF, waarbij de afspraak is dat 100% van deze donaties via KWF wordt besteed aan onderzoek.

Onder het motto 'Opgeven is geen optie' wordt op één dag per fiets, hardlopend of wandelend de legendarische Alpe d’Huez beklommen, tot maximaal zes keer.

Alpe d’HuZes bevordert en ondersteunt (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, zodat mensen Goed, Gelukkig en Gezond kunnen leven met kanker. In 2018 werd een totaalbedrag van ruim 11 miljoen euro bijeengebracht. Alpe d’HuZes heeft sinds de eerste editie in 2006 al meer dan 161 miljoen euro opgehaald, een gigantisch bedrag!

Hardlopend de berg op

Tip voor de Top wordt weer georganiseerd door Jean-Jacques van Giels uit Bergen op Zoom. Op donderdag 6 juni neemt hij voor de zesde keer deel aan Alpe d’HuZes. Dit jaar samen met zijn vriendin Nicole Huijbregts, als team Samen kom je verder!

De afgelopen vijf jaar heeft hij ieder jaar maar liefst viermaal hardlopend de Alpe d’Huez bedwongen. Dit jaar is zijn uitdaging om dat een keer wandelend, fietsend en hardlopend te doen.

Het team betaalt zelf alle onkosten, zoals benzinekosten, huur van accommodatie ter plekke, eten en drinken. Hierdoor komen alle opbrengsten uit sponsoring en het evenement Tip voor de Top 100% ten goede aan Alpe d’HuZes! In de afgelopen vijf jaar heeft Jean-Jacques in totaal € 23.696,03 bijeengebracht. Hij hoopt daar samen met Nicole in juni weer een mooi bedrag aan toe te kunnen voegen.[l]