Scheldevogels handhaaft zich in 3e klasse veldkorfbal

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 11 mei trad Scheldevogels 1 aan tegen Seolto 1 uit Vlissingen. Een belangrijke wedstrijd, in strijd tegen degradatie. Waar het in de zaal niet was gelukt om promotie af te dwingen, zal op het veld alles in werking gesteld moeten worden om niet te degraderen.

Scheldevogels opende de wedstrijd goed en wist ook als eerste te scoren. Echter duurde het te lang voordat het 2e doelpunt kwam. En daar wat Scheldevogels niet deed, lukte dat Seolto wel. Zij scoorde wel en liepen uit naar een 1-6 voorsprong. Daarna volgde de scores om en om, met de rust was de stand dan ook 5-9. De opdracht voor de 2e helft was simpel, minder fouten maken in de verdediging en aanvallend moesten er betere keuzes gemaakt worden. De wedstrijd was nog niet verloren. De 2e helft zagen we een ander Scheldevogels. Er werd hard gewerkt en geknokt voor elk punt. En langzaam aan liep het verschil terug. Er stond, figuurlijk, een vechtmachine die na 60 minuten wedstrijd de overwinning binnen had. 14-13, de eindstand. Hierdoor staat Scheldevogels 8 punten voor op de plekken 7 en 8. Met nog 4 wedstrijden te gaan, ontloopt Scheldevogels de degradatie en zal het in de stand niet lager kunnen eindigen dan de 6e plek. Een prima resultaat.

Ook de overige teams hebben het goed gedaan. Helaas verloren alleen de F1 en de E1. De overige teams wisten allemaal een keurige overwinning te behalen. Al met al een goed weekeinde dus. Ook op 18 mei staan er een hoop thuiswedstrijden op het programma. Rede genoeg dus, om eens een wedstrijd te bezoeken op Sportpark de Staakberg.

16:00 Scheldevogels 1-Blauw Wit 1

De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark de Staakberg.

Op woensdag 15 mei is er een speciale vriendjes en vriendinnetjes training. Dit is voor alle kinderen, tot de leeftijd van 10 jaar. Zij kunnen aansluiten op de training, op woensdagmiddag van 16:00 tot 17:00 uur. Meer weten over korfbal of over Scheldevogels? Kijk op www.scheldevogels.nl. [l]