Stille avond bij het Rozenkruis.
Stille avond bij het Rozenkruis. Foto:

AGENDA

Woensdag 15 mei

Natuurmiddag voor kleuters

14:00 | Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Woensdag 15 mei met de kinderen vogels spotten met een verrekijker in de klimtoren van de Kraaijenberg. Ook gaan we luisteren naar vogelgeluiden, vogelnestjes bekijken en zelf bouwen, zodat de kinderen de leefwijze van de vogels kunnen ervaren. Het is van belang dat uw (klein)kind wordt aangemeld, aanmelden kunt u op de site van het Brabants Landschap via www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Tijd: 14:00-16:00 uur. Locatie: Bezoekerscentrum de Kraaijenberg, Fianestraat 21 Bergen op Zoom. Leeftijd: 4 t/m 6 jaar. Tip: geef uw kind stevige schoenen en kleding die vuil mag worden aan! Wie een verrekijker heeft, kan deze meenemen.

Donderdag 16 mei

HandWerkLokaal

13:00 | Bibliotheek Het Markiezaat

Praten en breien tegelijk? Dat kan in het Handwerklokaal! Een plek voor iedereen die behoefte heeft aan nieuwe ontmoetingen en contacten. Deel ondertussen je handwerkervaring met naald en draad. Je bent van harte welkom op de donderdag in de even weken van 13.00-14.30 uur. In de Bibliotheek Het Markiezaat in Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17. Vrijwilligers van VluchtelingenWerk Nederand en de Bibliotheek zijn aanwezig om te helpen. Neem je eigen handwerk of creatie mee of ga aan de slag met de materialen die aanwezig zijn. Koffie en thee staat klaar en de entree is gratis. Kom gerust eens langs. Meer informatie? kijk op www.markiezaatsbibliotheken.nl

Taalcafé

13:30 | Bibliotheek Het Markiezaat

Oefen je Nederlands en maak nieuwe vrienden! Wil je ook beter Nederlands leren spreken? Elke donderdagmiddag is het Taalcafé in de Bibliotheek in Bergen op Zoom geopend. Je ontmoet hier andere mensen die ook Nederlands willen oefenen. In een gezellige sfeer praat je met elkaar over gewone dingen zoals hobby's, eten en drinken enz. Soms spelen we ook een taalspelletje of maken we een uitstapje. Vrijwilligers van de Bibliotheek en Humanitas helpen je hierbij. Kom gerust eens langs. In de bibliotheek, Kortemeestraat 17 Bergen op Zoom. We zitten in de Verhalenkamer. Koffie en thee staan voor je klaar en de entree is gratis.

Willem II als kunstverzamelaar

20:00 | West-Brabants Archief

Donderdag 16 mei vindt de laatste lezing van dit seizoen plaats in het kader van de Henri Mastboom lezingencyclus. Deze lezingencyclus wordt sinds 2011 georganiseerd door de archiefdiensten in de regio West-Brabant in samenwerking met andere culturele partners. De lezing wordt gehouden bij het West-Brabants Archief, Hofstraat 2b in Bergen op Zoom en start om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 open. De toegang is gratis.

Vrijdag 17 mei

40UP viert het voorjaar

21:00 | Gebouw-T

Op vrijdag 17 mei vanaf 21.00u strijkt 40UP neer in dé Poptempel van Bergen op Zoom: Gebouw T, want 40UP wil graag samen met jullie het voorjaar vieren! 40UP is hét dansfeest voor iedereen die zin heeft in een avond zorgeloos feesten en waarop je non-stop op de dansvloer kan genieten van de beste hits van de afgelopen 40 jaar, ondersteund door de originele videoclips! Van Kool & The Gang tot David Bowie, van Kings of Leon tot Gloria Estefan, van Prince tot Pharell Williams of Daft Punk. Overigens ben je onder de 40 ook van harte welkom en zeker niet de enige want goede muziek is tijdloos en dat geldt ook voor de leeftijd. Kaarten zijn te bestellen via www.40up.nl

Mariaviering

13:30 |

De Mariaviering in de H.Quirinuskerk te Halsteren wordt dit jaar gehouden op vrijdagmiddag 17 mei. Aanvang 14.30 uur. Wij nodigen jong en oud graag uit om hierbij aanwezig te zijn. Door bij Maria te bidden, te zingen, een kaarsje te branden en een bloemetje te zetten, willen wij haar eren. Na de viering is er een gezellig samenzijn in de ontmoetingsruimte van deze kerk.

Zondag 19 mei

Dubbelconcert Eendracht met Concordia

15:00 | Groot Arsenaal

Twee bekende Bergse harmonieën, Eendracht Maakt Macht (EMM) en Concordia, verzorgen op zondagmiddag 19 mei een dubbelconcert onder het motto “Eendracht met Concordia”. Dit openluchtconcert vindt plaats op het Groot Arsenaal aan de zijde van de Ham, een unieke historische locatie. Het publiek kan daarbij hopelijk genieten van een heerlijk lentezonnetje en bij slecht weer is er meer dan genoeg plaats binnen in het Arsenaal. Aanvang 15.00 uur, toegang gratis. Bezoek ook www.facebook.com/Concordia.BoZ/ en www.facebook.com/HarmonieEMM

Maandag 20 mei

Lezingen over Zuid-Italië

20:00 | Bibliotheek Het Markiezaat

Classicus Ward Warmoeskerken verzorgt komende weken een drietal lezingen over Zuid-Italië. Maandag 13 mei spreekt hij over de ondergang van Pompeii, de week erop over Grieken in Zuid-Italië en in de laatste lezing behandelt hij Klassiek Sicilië. De lezingen vinden steeds plaats op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek van Bergen op Zoom. De drie lezingen over Zuid-Italië zijn als samenhangend drietal te volgen, maar het is ook mogelijk de lezingen afzonderlijk te bezoeken. Meer informatie en inschrijving via www.wardwarmoeskerken.nl.

Dinsdag 21 mei

Stille avond Rozenkruis

20:00 | Lectorium Rosicrucianum

De stilte in ons hart ervaren. Er wordt op dinsdag 21 mei een stille avond gehouden in het centrumgebouw van de rozenkruisers van 20.00-21.00 uur, toegang vrij. Het gebouw aan de Blauwehandstraat is een centrum van stilte, middenin de stad. Een centrum van bezinning. Een centrum van ontmoeting. Tijdens deze bijeenkomst zullen korte fragmenten uit het boek “Het boek van Mirdad” van schrijver Mikhaïl Naimy worden voorgedragen. De fragmenten zullen worden afgewisseld met stiltemomenten. We zullen kort uitwisselen met elkaar om uw ervaring met de stilte te delen, waarbij ook de uitwisseling vanuit de stilte in uw zelf zal zijn. Deze avond is bedoeld voor wie daar behoefte aan heeft, voor iedereen, van welke levensbeschouwing ook. Na afloop is er gelegenheid nog even iets te drinken; http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Lezing Cafeekes

13:00 | Het Markiezenhof

21 mei is er een lezing Cafeekes door Henk Franken in Kelder van het koetshuis Markiezenhof te Bergen op Zoom. Programma: Genealogisch café 13.00 tot 14.00 uur. Cafeekes in Bergen op Zoom 14.00 uur tot 16.00 uur.Zaal open vanaf 12.30 uur.Toegang gratis. In de pauze +/- 15.00 uur gratis koffie/thee. Er zal ook een medewerker aanwezig zijn van de helpdesk van het NGV om u helpen met genealogische computersoftware.