Afbeelding
Foto:

Eerste succes naar reguliere arbeid Dagbesteding de Tuingroep

BERGEN OP ZOOM - Wij, Martijn Veenstra en Paul Theunissen, hebben 2,5 jaar geleden Dagbesteding de Tuingroep opgericht. Vanwege het arbeidsmatige karakter van de dagbesteding, noemen wij onze cliënten dan ook werknemers. In die tijd zijn we qua werknemers en personeel enorm gegroeid. We hebben zelfs een winkel geopend in Bergen op Zoom en wel met de naam "Bij Paul en Martijn".

Onze doelgroep is lichtverstandelijke dames en heren met moeilijk verstaanbaar gedrag. Het uitgangspunt van de dagbesteding is de werknemers, zo ver dit mogelijk is, te begeleiden naar reguliere arbeid. Naast veel successen op het gebied van de zorgdoelen van de werknemers is er een nieuw succes.
Na 2,5 jaar is het zover dat onze werknemer Lars op 17 mei 2019 een contract heeft getekend bij Van Terheijden Riooltechniek in Bergen op Zoom. Lars werkt al lange tijd bij ons en gaf vaak bij mij, Paul, aan dat hij graag een vaste baan zou willen. Wij zagen dat Lars hier ook geschikt voor is en zijn gaan kijken hoe we dit het best voor hem zouden kunnen regelen.
Op een bepaald moment kwam hij naar me toe en vertelde dat hij wel bij Van Terheijden zou willen werken. We hebben contact met dit bedrijf gezocht en de directeur, Kornee van Terheijden stond hier voor open en nodigde mij en Lars uit voor een gesprek. Dit gesprek verliep vrij vlot omdat Kornee en ik wel dezelfde ideeën hebben omtrent de problematiek qua reguliere arbeid bij deze doelgroep. Lars is gelijk begonnen met een dag in de week stage lopen bij dit bedrijf en gedurende enkele maanden oplopend naar 4 dagen in de week. Na regelmatige evaluaties, die zeer positief waren voor Lars, is het nu dan eindelijk zover dat Lars zijn eerste werkcontract heeft getekend.

Trots
Wij, Dagbesteding de Tuingroep, zijn dan ook zeer trots op Lars en ook op ons zelf, dat we dit hebben kunnen realiseren in een zo korte tijd van ons bestaan. Onze dank gaat dan ook uit naar Kornee van Terheijden, die hem deze kans biedt. Naar de medewerkers van Terheijden, die hem mede begeleidt hebben en Jenny Verhofstad, zijn begeleidster op de woning binnen SDW. [l] Nou Lars het gaat je goed en heel veel succes in je verdere carrière .