Dialectcafé in 't Hof van Ram in Halsteren

HALSTEREN - De liefhebbers hebben er even op moeten wachten, maar 23 mei is er weer een West-Brabants Dialectcafé in ’t Hof van Ram, te Halsteren.

Enkele jaren geleden startte de werkgroep van Halchterth met een Alters en Straots dialectcafé en nodigde daarbij ook de ‘buurdialecten’ uit.

Aan dat ‘Buur’ werd grif gevolg gegeven. Uit heel West-Brabant kwam de belangstelling voor dit, vooral gezellig, gebeuren. Er worden op deze avonden verhalen verteld en liedjes gezongen in dialect. Er is ook een quiz, met voor de winnaar de Eeuwige Roem, waarbij de bezoekers hun kennis kunnen toetsen van het dialectgebruik in onze regio.

Het initiatief van Halsteren werd door andere dialectwerkgroepen omarmd en sinds vorig jaar organiseren de dialectgroepen uit onze regio: Zuidkwartier, Berregse Kamer, Hachterth en nu ook De Steenen Kamer uit Steenbergen beurtelings een West-Brabants dialectcafé.

23 mei is het dus weer de beurt aan de Halsteren. Wie gebruik wil maken van de gelegenheid om een verhaal, gedicht, lied of iets dergelijks voor te dragen, kan dat vooraf via e-mail al melden aan: frans-nefs@ziggo.nl. Uiteraard kan dat ook op de avond zelf, maar dat is voor de organisatie wat ingewikkelder en de kans bestaat dat het programma dan al vol is.

De toegang is gratis en er is bij binnenkomst gratis koffie of thee. Aanvang 19.30 tot ± 22.00 uur. ’t Hof van Ram, De Beeklaan 29a, Halsteren. [l]