De shintai judoka’s met hun behaalde eremetaal. FOTO SPORTSCHOOL SHINTAI
De shintai judoka’s met hun behaalde eremetaal. FOTO SPORTSCHOOL SHINTAI Sportschool shintai

Shintai judoka's pakken vier keer goud op Amsterdam Kata Event

BERGEN OP ZOOM - Vorig weekend werd in Amsterdam het Amsterdam judo Kata event georganiseerd. Sportschool shintai was met 7 gecombineerde Judo Kata teams naar Amsterdam afgereisd om in verschillende klassen mee te doen.

In het nage-no-Kata A klasse waren Peter Goossens en Jelle van Roosendaal present. In de voorronde zaten er enkele kleine foutjes in het Kata en plaatsten ze zich als tweede voor de finale. Hier werd een erg strak Kata neergezet wat goed was voor de 1e plaats.

In de Ju-no-Kata B klasse waar 1 serie gedemonstreerd moest worden had shintai 2 teams. Peter Goossens behaalde hier samen met Kayleigh de Crom de 1e plaats. Zilver was er voor Jelle van Roosendaal en Wessel van Roosendaal.

In de Katame-no-Kata B klasse waren Kayleigh en Wessel de concurrentie de baas en wisten zij met hoge punten het Goud te behalen.

In de Katame-no-Kata A klasse waren 9 teams waaronder 3 van shintai. Wessel en Jelle zette in de voorronde een mooi Kata neer waarmee ze de 4e plaats behaalde. Jammer genoeg net niet genoeg om zich te plaatsen voor de finale.

Peter Goossens en Hans van Raak toonden hier hun klasse en wisten met groot verschil het goud te winnen. Kayleigh de Crom deed hier ook met Peter Goossens mee waarin Kayleigh de uitvoerende rol op zich nam. Zij wisten zich zeer knap voor de finale te plaatsen en zo het brons te behalen.

Met 6 prijzen uit 7 teams een uitstekende prestatie van de shintai Kata ploeg. [l]