Bezoekers in het Markiezenhof tijdens de najaarseditie van ProefMei
Bezoekers in het Markiezenhof tijdens de najaarseditie van ProefMei Foto: Lucienne de Brabander

Bergen op Zoom maakt zich op voor culinair festival ProefMei

BERGEN OP ZOOM - Het culinaire festival ProefMei staat weer voor de deur. Van donderdag 23 mei tot en met zondag 26 mei kunnen bezoekers genieten van een divers programma met onder andere de culinaire pleinen, een uitgebreid muziekprogramma en familiefietstocht.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Tijdens het jaarlijkse festival ProefMei staan de drie A's van de Brabantse Wal centraal: ansjovis, aardbei en asperges. Maar ProefMei is veel meer dan alleen culinair genieten van de lokale streekproducten. De organisatie heeft dit jaar weer een uitgebreid programma gemaakt. Dat start op donderdagavond met een netwerkevent in het Markiezenhof. Op vrijdag krijgen studenten, ondernemers en bestuurders de kans om elkaar te ontmoeten tijdens College on Tour. Die middag richt zich op de ontwikkelingen rond agrifood.

Pleinen

Op vrijdagavond openen voor de eerste keer de culinaire pleinen van het Markiezenhof. Die zijn ook zaterdagmiddag en avond en zondagmiddag te bezoeken. Op de pleinen van het Markiezenhof, die gratis toegankelijk zijn, ontdekken bezoekers hippe, gezonde en smaakvolle gerechten terwijl er kan worden genoten van een uitgebreid muzikaal programma op de grote binnenplaats. Ook aan kinderen is deze editie weet gedacht. In de Franse tuin wordt zaterdag en zondag een speciale kinderkook tuin ingericht. Daar kunnen kinderen onder andere spelletjes spelen zoals aardbeien happen, 3D 'Foodprinten' en meedoen aan de boerderijquiz.

Verder bezoeken ook de Brabantse Wal Reuzen ProefMei, is er een theaterfietstocht en een familiefietstocht langs de meest smaakvolle punten van de Brabantse Wal en kun je meedoen met de concert brunch. Alle informatie over de activiteiten, het volledige muziekprogramma vind je op www.proefmei.nl. Daar zijn ook de tickets te koop die voor sommige activiteiten nodig zijn.[l]

Bezoekers in het Markiezenhof tijdens de najaarseditie van ProefMei