De Antoniusmolen
De Antoniusmolen Foto: Luciënnefotografie

Antoniusmolen viert Molenfeest en Proefmei in één.

HALSTEREN - Op zondag 26 mei is de Antoniusmolen in Halsteren dit jaar voor de tweede keer opgenomen in de fietsroute die door de organisatie van Proefmei is uitgezet. Nieuw dit jaar is dat tegelijkertijd, door de Stichting Vrienden van de Antoniusmolen, het Molenfeest "oude stijl" wordt gehouden. De bekende Antoniusmolen of Sancto Antonio zoals op de molen staat is al 200 jaar een beeld bepalend monument in Halsteren. Sinds een aantal jaren in restauratie en de resultaten mogen er zijn. De molen zal eerstdaags in het bezit van de Stichting Vrienden van de Antoniusmolen komen.

De molen draait, dank zij een vrijwillig, maar professioneel molenaar, en er wordt weer beroepshalve gemalen. Tevens is in de molen een winkeltje met molenproducten. Ook tijdens het Molenfeest is het winkeltje geopend. De molen zal draaien en de molenaar zal heel graag uitleg geven over de molen en u laten zien middels een kleine rondleiding hoe alles werkt. Onder het genot van een proeverijtje en een drankje kunt u rustig het draaien van de wieken bekijken en beluisteren!

U wilt wel komen kijken, meegenieten, maar niet de fietsroute van Proefmei rijden? Ook zonder fiets bent u op deze zondag van harte welkom op ons feestterrein.

Het Molenfeest is voor iedereen, die de Halsterse molen een goed hart toedraagt, gratis te bezoeken. Voor zowel oud als jong is er voldoende te beleven onder het genot van een hapje of drankje. Optredens van Boogie down, met hun Pineapple crew, deelnemers aan het aankomend WK, dj Hollywood, Ut Kliekse, kinder-workshops, Oude Hollandse spellen en springkussen van het Kindervakantiespel te Halsteren, speurtocht en bezichtiging rondom de molen en nog veel meer. Zelfs de GP van Monaco zal op een groot scherm te volgen zijn. Kortom, voor kinderen, vaders, moeders, opa's en oma's en iedereen die het werk van de stichting Vrienden van de Antoniusmolen wat extra wilt ondersteunen een uitstapje met voor iedereen wat. Het Molenfeest begint om 12.00 u.

Voor Proefmei start het programma vanaf 10.00 u. Hiervoor dient een deelnemersbewijs te worden gekocht.

Starten kan vanaf het Markiezenhof in Bergen op Zoom maar ook van alle proef- en beleefpunten. Deze punten zijn geopend van 10.00 – 16.30 uur.(voor meer info zie website Proefmei). Het Molenfeest is van 13.00 tot 18.00 uur.

Voor verdere informatie zie www.antoniusmolen.nl of kijk op onze Facebookpagina #Antoniusmolen.[l]