Belevingstheater. Blij, boos, verdrietig? Nee gelukkig. FOTO KANSPUS BERGEN OP ZOOM
Belevingstheater. Blij, boos, verdrietig? Nee gelukkig. FOTO KANSPUS BERGEN OP ZOOM KansPlus Bergen op Zoom

KansPlusdag voor mensen met een beperking een groot succes

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 18 mei was het dan zover. Meer dan 60 mensen met een verstandelijke beperking hadden zich opgegeven voor een één van de zeven workshops. Ze konden kiezen voor sieraden maken, tappas maken maar ook een workshop trommelenen, graffiti spuiten en schilderen.

Een groot succes was het "belevingstheater". Een theater van de zintuigen. Speciaal voor mensen met een meervoudige handicap wordt er aansluiting gezocht bij wat zij zelf leuk, mooi, fijn en prettig vinden. Horen, zien, voelen, ruiken en proeven. De ingangen tot het beleven van jezelf, van de ander, van de omgeving. Na afloop van de workshops konden alle deelnemers en vrijwilligers nog genieten van de zelf gemaakte sushi, tappa's en de heerlijke balletjes gehalkt waar Yvonne heel trots op was.
Sommige deelnemers waren wel een beetje ongerust over de huisvesting van KansPlus want "de Uithof" gaat volgend jaar sluiten. Ze werden daarbij gerust gesteld door bestuur en vrijwilligers want alle wekelijkse- en jaarlijkse activiteiten blijven allemaal bestaan. Alleen gaan we met elkaar op zoek naar andere locaties. [l]