Scheldevogels houdt de punten in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 18 mei, het eerste team van Scheldevogels trad in eigen huis aan tegen Blauw-Wit uit het Zeeuwse Kloetinge. Een ploeg waar Scheldevogels het altijd lastig tegen heeft, mede door het met vlagen fysieke spel van deze ploeg. Op voorhand was voor beide teams al zeker dat ze niet meer konden degraderen en meedoen om de titel zou ook lastig zijn.

Beide ploegen konden dan ook vrij uit spelen en soms resulteert dat in leuke wedstrijden voor de neutrale toeschouwer. Toch was de Bergse formatie gebrand om te winnen. Blauw Wit is een ploeg waar de punten tegen gehaald kunnen worden en ze wilde graag het goede gevoel van de week ervoor vast houden. Scheldevogels begon sterk aan de wedstrijd. Goed teamwork, samenspel en vooral de kansen van de tegenstander beperken lukte vrij aardig. Het was dan ook de Bergse formatie die op voorsprong kwam en de voorsprong nam. Toch lukte het Blauw Wit om regelmatig mee te score, waardoor de voorsprong beperkt bleef. Met een 9-8 voorsprong ging de Bergse formatie de rust in. In de tweede helft min of meer hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. Toch bleef Scheldevogels aan de goede kant van de score. Tot ongeveer halverwege de tweede helft, waar het weer gelijk werd. Zou de wedstrijd dan toch in een gelijkspel eindigen of kwam er nog een winnaar? Het werden zenuwslopende minuten, in een wedstrijd die conditioneel veel vroeg van de spelers, mede door het warme weer. Uiteindelijk was het Scheldevogels die met vier scores op rij de wedstrijd op slot gooide en zo de overwinning veilig stelde. Eindstand 17-13. Door deze uitslag en de uitslagen op de andere velden, staat Scheldevogels nu op een mooie 4e plaats. Echter staan de nummers 5 en 6 maar op één punt achterstand, dus na volgende week kan alles weer anders zijn. Volgende week wacht de derby tegen het Roosendaalse Keep-Fit. Deze ploeg staat 2e in de competitie, maar 2 punten boven Scheldevogels. Echter zijn zij bezig aan een mindere reeks en dus is de vraag of het Scheldevogels lukt om de punten mee te nemen naar Bergen op Zoom?

Helaas gingen een aantal wedstrijden niet door afgelopen weekend. Sommige verenigingen konden geen team op de been krijgen. Dit is natuurlijk heel vervelend, deze wedstrijden zullen ingehaald moeten worden. Maar welke teams speelde er dan wel?

Het 3e seniorenteam mocht afreizen naar Zaamslag. Daar speelde zij tegen het tweede team van de plaatselijke korfbalvereniging. Ondanks de inzet werd de wedstrijd helaas verloren met 10-7. Een klein detail uit deze wedstrijd is de invalbeurt van één van de dames die normaal speelt in de B-aspiranten.

Het 4e seniorenteam speelde ook een uitwedstrijd. Zij mochten naar Oud-Beijerland. Hier waren ze te gast bij Korbatjo 4. Ouderwets bikkelen op gras, maar wel een mooi resultaat. De punten gingen mee naar Bergen op Zoom, 8-12 winst.

Dan de spelers van het C1-team, zij mochten Terneuzen voor de wedstrijd tegen Luctor C1. Ook hier werd hard gewerkt voor een goed resultaat. Helaas bleek Luctor beter in het score van doelpunten en dus verloor het C1-team met 5-2.

Een thuiswedstrijd voor onze D1-pupillen. Tegen DSO D3 werd er geknokt voor elk punt. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd en daarmee was het gelijkspel ook wel terecht. 8-8

De E1 reisde in alle vroegte af naar Oosterhout. Hier was Voltreffers E1 de tegenstander. En na verliesbeurten in de eerste wedstrijden, wist Scheldevogels nu wel te winnen. 6-9 eindstand.

En dan de E2. Zij mochten thuis aantreden tegen Keep Fit E3 uit Roosendaal. En de E2 is in vorm, de eerste wedstrijden wisten ze al winnend af te sluiten. En ook nu bleven de punten in Bergen op Zoom. Een keurige 6-2 overwinning.

Op woensdag speelde de B1 hun inhaalwedstrijd tegen ADO B3 uit ’s Gravendeel. Beide ploegen zijn redelijk gelijkwaardig. Toch verliep de score niet geheel zoals de Bergse formatie had gehoopt. De overwinning van 5-7 was dan ook voor ADO B3.

Programma woensdag 22 mei

DVS ’69 F2-Scheldevogels F1 16:30u, H.I. Ambacht

Scheldevogels 2-Fortis 5 20:15, Bergen op Zoom

Zaterdag 25 mei

Scheldevogels E1-Voltreffers E1 09:00, Bergen op Zoom

DSO D3-Scheldevogels D1 09:30, Klundert

Scheldevogels F1-DVS ’69 F2 10:00, Bergen op Zoom

Scheldevogels 3-Zaamslag 2 11:00, Bergen op Zoom

Keep Fit ’70 E3-Scheldevogels E2 11:00, Roosendaal

Keep Fit B1-Scheldevogels B1 12:00, Roosendaal

Scheldevogels C1-Luctor C1 12:30, Bergen op Zoom

Fortis 5-Scheldevogels 2 13:30, Oost-Souburg

Keep Fit ’70 1-Scheldevogels 1 16:00, Bergen op Zoom

Zoals te zien spelen er veel teams een thuiswedstrijd. De thuiswedstrijden spelen zij op sportpark de Staakberg. Breng eens een bezoekje aan ons en zie zelf wat korfbal is. Tenslotte kunnen we altijd nieuwe leden gebruiken, zeker bij de jeugd! Zien we u ook eens een keer? Kijk voor meer informatie op onze website www.scheldevogels.nl. [l]