Wilskrachtig Nieuw Borgvliet wint met 2-3 bij koploper Sluis

BERGEN OP ZOOM - Door de zege met 2-3 bij koploper Sluis heeft Nieuw Borgvliet het kampioenschap weer in eigen hand. Beide ploegen hebben 63 punten met nog 1 wedstrijd te gaan, Nieuw Borgvliet thuis tegen Hoofdplaat en Sluis moet uit naar Graauw. Als beide teams winnen telt het doelsaldo en dat is nu plus 6 in het voordeel van de oranje-zwarten. Geen beslissingswedstrijd als voorheen.

Sluis - Nieuw Borgvliet 2-3

Sluis startte sterk, een kopbal vanaf 10 meter afgevuurd werd door uitblinkende doelman Antal Bekendam vakbekwaam gestopt. Na 13 minuten viel de 1-0 toen een mislukt schot van 16 meter bij toeval bij een Sluisenaar terechtkwam die volledig! vrijstaand gemakkelijk kon scoren.Nieuw Borgvliet vocht terug en 5 minuten later schoot Rik Adriaansen uit een moeilijke hoek vanaf rechts hard op doel waarbij een Sluisenaar bij een poging de bal te keren, deze in eigen doel werkte:1-1. Het spel golfde op en neer in deze boeiende wedstrijd op een goed niveau, het anzien meer dan waard voor de honderden toeschouwers.Vooral Jibbe Schouwenaars was op rechts met zijn soli en getructheid constant gevaarlijk. Maar ook de Sluisenaren lieten zich gelden en kwamen zelfs op voorsprong na een onoplettendheid in de Borgvlietse verdediging. Nog voor rust viel de 2-2 toen Rik op links Geert Verstraten aanspeelde wiens voorzet door de megelopen Rik vanaf 16 meter loepzuiver werd binnengeschoten. De 100- ste treffer in dit seizoen. Na de pauze bleef het een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd met kansen over en weer. Ten onrechte kregen de Oranjezwarten bij een duidelijk handsgeval geen strafschop en in de tegenstoot moest Antal ver zijn doel uit komen waarna een Sluisenaar maar rakelings het lege doel miste. Na een geweldige passeeractie van youngster Jasper Scherpenisse op links legde hij de bal breed af op Geert die beheerst de 2-3 binnenschoot. Nog 20 minuten billen knijpen. Dylan de Waal en Ricardo Wijers vielen goed in en Antal liet zien de beste keeper van de klasse te zijn waardoor na 55! minuten wegens veel oponthoud door krampgevallen met de zege een grote stap richting kampioenschap werd gezet.

Na de kampioenschappen van Nieuw Borgvliet 2 en 3 kan het vaandelteam de trilogie voltooien, een uneike prestatie in het bestaan van de 96-jarige vereniging.