Europa Kinderhulp Zeeland is dringend op zoek naar vakantiegezinnen

BERGEN OP ZOOM - Europa Kinderhulp biedt kinderen die leven in armoede of een zorgelijke thuissituatie een 'gewone' vakantie bij gezinnen. Voor deze kinderen is gewoon meedraaien in een vakantiegezin heel bijzonder. Zo kunnen ze in een huiselijke sfeer tot rust komen, spelen met andere kinderen, écht even kind zijn en aandacht en liefde ervaren.

Met name voor 50 kinderen van 5 tot 12 jaar uit Vlaanderen wordt landelijk nog een plekje gezocht. We hopen een aantal hiervan in Zeeland te kunnen plaatsen.

May van den Broek, secretaris nieuwe vakantiegezinnen van Europa Kinderhulp Zeeland: "Dit jaar hebben we veel aanmeldingen ontvangen en lijkt het erop dat we een aantal kinderen moeten teleurstellen, terwijl we ook hen een vakantie zo zeer gunnen. Wij hopen daarom in contact te komen met Zeeuwse gezinnen en gezinnen uit de regio Bergen op Zoom die in de periode 22 juli-5 augustus een kind uit België kunnen ontvangen. Met hen maken we graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Zij kunnen contact met ons opnemen via het e-mailadres zeeland@europakinderhulp.nl.[l]