Prikbord

Rozenkrans meimaand: In de meimaand wordt de Rozenkrans gebeden iedere woensdag om 19.00u in de grot van de Lourdeskerk, in de kapel van de HHartkerk en in Aquacite (Ansjovislaan). In de Mariakapel van het Markiezenhof iedere dinsdag om 16.00u. Voor de Rozenkrans in de grot van de OLV van Lourdeskerk kunt u intenties inschrijven in het schrift achter in de kerk.
Vieringen Eerste Heilige Communie: Zondag 26 mei is de viering Eerste Heilige Communie om 11.00u in de OLV van Lourdeskerk.
Weer goedmaak viering: Woensdag 22 mei 13.15u is de weer-goedmaakviering voor de communicanten van zondag 26 mei in de OLV van Lourdeskerk.
Lofprijsavond: Woensdag 22 mei Lofprijsavond in de Grot van de OLV van Lourdeskerk, aansluitend op de Rozenkrans van 19.00u.
Sacrament Heilig Vormsel: Vrijdag 24 mei is de toediening van het H. Vormsel om 19.00u in de OLV van Lourdeskerk. De vormheer is vicaris Wiel Wiertz. In de viering gaat hij voor samen met pastor Fredi Hagedoorn. Koorgroep Menora zorgt voor de muzikale ondersteuning.
Hemelvaart: Donderdag 30 mei is de viering Hemelvaart om 9.30u in St.-Gertrudiskerk en om 11.00u in de OLV van Lourdeskerk.
Zin op Zaterdag: Zaterdag 1 juni 19.00u Zin op Zaterdag in de St.-Gertrudiskerk (ingang Kerkstraat) met als thema: Op zoek naar het vuur in jou en mij. We gaan deze week op weg naar het vuur, de geest van Pinksteren. In deze viering staan we stil bij wat het vuur in ons aanwakkert, wat het brandende houdt. Wat geeft ons licht en warmte in ons leven en hoe delen we dat met anderen. De toegang is gratis, een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.
Mededeling orgels Gertrudiskerk: Het nieuwe Orgelmagazine van de Brabantse Orgelfederatie is uit. U kunt zo'n prachtig blad gratis meenemen en u treft ze aan in de orgelinformatie bij de kerkingang Kerkstraat. De orgels krijgen dezer weken weer een stem- en onderhoudsbeurt.U kunt meehelpen de daaraan verbonden kosten te verlichten door een gave in de offerblok "Orgelfonds" die eveneens in die informatiehoek te vinden is. Bij voorbaat dank!!
Seniorenbusreis: Dinsdag 9 juli gaat de seniorenreis naar Goes. Allereerst is er in de R.K. Heilige Maria Magdalenakerk een gebedsviering, gevolgd door een rondleiding. Hierna gebruiken we koffie/thee met een lekkernij en kunt u het winkeltje bezoeken. Vervolgens bezoeken we de Protestantse Grote of Maria Magdalenakerk. Na een drankje vertrekken we om 17.00u weer huiswaarts en hopen rond 17.45-18.00u in Bergen op Zoom terug zijn. Brieven met inschrijfstrook liggen in de kerken en bij het Parochiecentrum. Na betaling is uw inschrijving pas definitief. Opgave voor 16 juni. Vertrek Hoek Burgemeester Stulemeijerlaan/ Rijtuigweg om 12.15u en bij Sporthal Gageldonk, Gagelboslaan om 12.30u. Voor meer info of voor vragen kunt u bellen naar het Parochiecentrum, tel. 23 35 74 op werkdagen tussen 9.00 en 12.00u of tussen 13.00 en 15.30u. [l]