Workshop Herinneringssymbool maken.
Workshop Herinneringssymbool maken. Foto:

AGENDA

Woensdag 22 mei

Lezing bij Heemkundekring Halsteren

20:45 | Hof van Ram

Woensdag 22 mei zal Dhr. Ben Goossens uit Bergen op Zoom een lezing geven bij de Heemkundekring in Halsteren. Na de algemene ledenvergadering komt Dhr. Goossens om 20.45 uur een lezing verzorgen met als thema 2e wereldoorlog en dan specifiek de in de buurt van Kijkuit neergestorte Lancaster bommenwerper. Dit gebeurde 1 november 1944 tijdens de bevrijding van West Brabant. In woord en beeld geeft hij een inzicht in deze historische gebeurtenis. Er zal voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen, tijdens of na de lezing. Een nog steeds voor veel mensen boeiend thema. In het najaar herdenken we uitgebreid de bevrijding in onze regio, aansluitend bij de activiteiten in Bergen op Zoom. Toegang voor deze lezing gratis. Aanvang 20.45 uur. Adres: Hof van Ram, Beeklaan 29a te Halsteren.

Zaterdag 25 mei

Herinneringssymbool maken

10:00 | Plantsoen van Zilverstrand

Op 25 mei gaat Sjoerd van den Boom een workshop van 10.00-12.00u leiden in het plantsoen van Zilverstrand waarin iedereen die een herinneringssymbool wil maken mee kan doen. Omdat er vele zaken zijn die het herinneren waard zijn (denk aan geboorte, vriendschap, overlijden, etc.) heeft Rotary-BoZ-noord vorig jaar een prijsvraag uitgeschreven voor kunstenaars om een herinneringssymbool te ontwerpen. Dit, als onderdeel van het project Plukroute Bergen op Zoom. Het ontwerp van Sjoerd van den Boom is een symbool in de vorm van een vogelhuisje. De huisjes worden beplakt en/of beschilderd. Materialen hiervoor worden ter beschikking gesteld, maar als je foto’s wilt gebruiken van degene die je je wilt blijven herinneren, dan moet je die wel zelf meenemen. Aanmelden: Els.roepers@ziggo.nl

Postzegelruilbeurs

12:00 | Hof van Ram

Zaterdag 25 mei organiseert postzegelvereniging Onderling Contact i.s.m. Heemkundekring Halchterth weer een postzegel ruilmiddag. Van 12.00 tot 16.00 uur is iedere postzegel liefhebber welkom in het Heemhuis De Hof van Ram te Halsteren. De bekende verloting zal ook deze keer weer niet ontbreken. Iedereen is welkom, toegang gratis, Beeklaan 29a te Halsteren. Men kan gemakkelijk en kosteloos parkeren. Een unieke gelegenheid om uw postzegelverzameling aan te vullen of kennis te maken met deze gezellige en boeiende hobby.

Zondag 26 mei

Zing en swingmiddag

14:00 | Zaal Bellevue

Iedereen die van zingen en dansen houd kom 26 mei naar café Bellevue en zing en dans gezellig mee.

Bingo

14:00 | Kannebuis

Zondag 26 mei is er een bingo in de Kannebuis in Halsteren, aanvang 14.00 uur.

Maandag 27 mei

Lezingen over Zuid-Italië

20:00 | Bibliotheek Het Markiezaat

Classicus Ward Warmoeskerken verzorgt komende weken een drietal lezingen over Zuid-Italië. Maandag 13 mei spreekt hij over de ondergang van Pompeii, de week erop over Grieken in Zuid-Italië en in de laatste lezing behandelt hij Klassiek Sicilië. De lezingen vinden steeds plaats op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek van Bergen op Zoom. De drie lezingen over Zuid-Italië zijn als samenhangend drietal te volgen, maar het is ook mogelijk de lezingen afzonderlijk te bezoeken. Meer informatie en inschrijving via www.wardwarmoeskerken.nl.

Dinsdag 28 mei

Karma en reïncarnatie

20:00 | Lectorium Rosicrucianum

Op dinsdag 28 mei om 20.00u wordt er door het Lectorium Rosicrucianum een thema-avond verzorgd met als titel “Karma en reïncarnatie, de cirkel van leven en dood ”. Tijdens elke wenteling van het wiel van geboorte en dood doet de mens ervaringen op. Ervaringen die worden opgeslagen in het microkosmische stelsel. Door die ervaringen ontdekt de mens de gebondenheid van dat stelsel aan het wiel van geboorte en dood. Alle ontwikkelingen in deze natuur vertonen een vast verloop: geboren worden, groeien, bloeien, aftakelen en sterven. Is er toch verlossing mogelijk? En voor wie? Het begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Info: http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Woensdag 29 mei

Themamiddag 'Broodje bakken boven het vuur'

14:00 | De Kraaijenberg

Brabants Landschap organiseert op 29 mei een themamiddag speciaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Kom proeven hoe lekker zelfgebakken broodjes kunnen zijn! Bij ons bezoekerscentrum leren we zelf deeg te maken voor ons broodje. Vervolgens gaan we de broodjes boven een kampvuur bakken en opeten natuurlijk. Leerzaam en lekker dus! Voor deze activiteit geldt een maximum van 20 kinderen. Wij verzoeken u om de kinderen van 7 tot 12 jaar vooraf aan te melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Verzamelen op 29 mei (onder begeleiding van een volwassene, niet voor BSO of andere commerciële groepen) om 14.00 uur bij bezoekerscentrum "De Kraaijenberg", gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Fianestraat. Meer informatie: www.brabantslandschap.nl of www.facebook.com/DeKraaijenberg.

Kinderen bakken onder begeleiding van een gids broodjes boven het vuur.