Het festival kan ieder jaar op veel bezoekers rekenen
Het festival kan ieder jaar op veel bezoekers rekenen Foto: Carlo van den Heuvel

Op De T Festival strijkt neer op Wilhelminaveld

BERGEN OP ZOOM - Traditiegetrouw strijkt op Hemelvaartsdag het Op De T Festival neer op het Wilhelminaveld. Dit jaar staat alweer de negende editie op de planning en dat belooft één groot feest te worden.

DOOR REMKO VERMUNT

Zoals ieder jaar treden diverse bands op, is er een festivalmarkt en een grote kinderhoek voor de kleine festivalgangers. Nieuw dit jaar is een container die door het jongerenplatform van Gebouw-T, Young Creations, wordt ingevuld. Het programma begint om 13.00 uur met een optreden van de Bergse band The Vision of Johanna. Later op de dag spelen ook nog Bas de Meijer, The Calicos, The Juke Joints én de Rootsriders op het hoofdpodium. Het reguliere programma duurt tot 20.00 uur, daarna is de gratis afterparty in Gebouw-T met de DJ's van Waterput Swing. Tussen de optredens door kan je op de festivalmarkt, waar voornamelijk vintage en handgemaakte producten worden aangeboden, genieten van Julia and the Jojo's. Daarnaast is er ook nog een silent disco aanwezig, kortom: voor ieder wat wils.

Borreltas

Nu is het alleen nog hopen op goed weer, want wat is er lekkerder dan in het zonnetje, op het gras, te genieten van heerlijke muziek? Precies, genieten op het gras van lekkere muziek mét borrelhapjes. Nieuw dit jaar is dan ook de Op De T Borreltas. "In samenwerking met lokale ondernemers bieden we een heerlijke Op De T Borreltas aan. In een exclusieve tas zitten een zakje nootjes, een worstje, een brood en een kaasje. Verder zitten er 6 consumptiemunten in die je kan besteden tijdens het festival." De kosten van de borreltas zijn 20 euro en om verspilling tegen te gaan, is de borreltas alleen vooraf te bestellen via https://opde-t.nl/borreltas/. De tas is niet te koop op de festivaldag.

Warm hart

"Elk jaar weer wordt Op De T Festival met veel plezier georganiseerd voor de bezoeker. Dit wordt gedaan met behulp van de tomeloze inzet van vrijwilligers en support van de sponsoren", vertelt de organisatie. Om Op De T Festival gratis toegankelijk te houden, kan het festival dan ook alle support gebruiken. Er wordt aan bezoekers gevraagd om geen eigen eten en drinken mee te nemen en vooral gebruik te maken van de aanwezige bar en foodstandjes. "Met de Op De T borreltas is er nu nog een manier om het festival een warm hart toe te dragen."

Duurzaamheid

Dit alles gebeurt natuurlijk op een duurzame manier, want bij het organiseren van het Op De T Festival wordt er constant naar gestreefd om het festival zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Zo wordt niet alleen voedselverspilling tegengegaan, maar er is ook veel aandacht voor afvalscheiding, de drinkbekers zijn van afbreekbaar materiaal gemaakt en bezoekers worden aangeraden om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. [l]