Afbeelding
Foto:

Groene Pluim voor P. Jansen

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Andrew Harijgers heeft afgelopen woensdag de vierde Groen Pluim mogen overhandigen aan een bedrijf uit de gemeente Bergen op Zoom. Het is daarmee de twaalfde Groene Pluim die wordt uitgereikt in de regio West-Brabant.

DOOR REMKO VERMUNT

De groene Pluim wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die serieus aan de slag gaan met de zogenaamde Global Goals. "Door De Groene Pluim uit te reiken ontstaat er een voorbeeldfunctie voor bedrijven om (nog) bewuster te gaan ondernemen en komt er een positieve beweging op gang", stelt voorzitter van Stichting De Groene Pluim, Peter van den Eijnden.

De Groen Pluim is ontstaan naar aanleiding van het Klimaatakkoord van Parijs en het Nationaal en Provinciaal Energieakkoord. "In Parijs zijn met name afspraken gemaakt over klimaatverandering. Dit wordt beschouwd als het momentum waarop het bedrijfsleven de initiatiefrol op zich heeft genomen. We staan voor een grote uitdaging met de ondernemer in de hoofdrol", stelt Van den Eijnden.

Bij het uitreiken van de Groene Pluim wordt gekeken naar de Global Goals en op welke manier daar invulling aan wordt gegeven. "De samenhang en de omvang van alle Global Goals is veelomvattend, zeventien doelen die allemaal even belangrijk zijn vanuit een wereldperspectief, maar die niet voor elke 'business' even relevant." Daarom heeft De Groene Pluim een selectie gemaakt van vier Global Goal. Zo wordt er gekeken naar het creëren van fatsoenlijke werk en economische kansen voor iedereen, oftewel arbeidsparticipatie. Daarnaast wordt gekeken naar het verminderen van onze negatieve impact op de planeet door duurzaam te produceren en te consumeren wat we nodig hebben, het omgaan met de gevolgen van de opwarming van de aarde én er wordt gekeken of het bedrijf actief kennis deelt en samenwerking. [l]