Marco fietst 600 km voor WIBoZ

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni fietst Marco van der Hulst Nederland rond om op deze wijze geld op te halen voor het Woon Initiatief Bergen op Zoom ofwel WIBoZ. Marco wordt op zijn rit bijgestaan door zijn zoon Bas, beide zijn aan het project verbonden doordat dochter en zus Demi een van de bewoners is die begin september van dit jaar gaat wonen in het woon- zorg complex aan de Blauweschuitstraat in Bergen op Zoom.

Marco is al vanaf zijn 9 jaar verzot op de racefiets. Heeft als renner meerdere malen deelgenomen aan wereldkampioenschappen wielrennen op de weg en baan en in 1984 aan de Olympische spelen in Los Angeles. Na de olympische spelen werd hij beroepsrenner en als vertegenwoordiger nog steeds nauw betrokken bij de fietsbranche.
Zoon Bas heeft de zorg en ontwikkeling van zijn zus Demi intens meegemaakt. Demi is alles voor hem en andersom ook. Regelmatig neemt hij Demi mee met zijn vrienden groep en dan gaan ze bowlen en gek doen. Demi vindt di prachtig.
Van hieruit ontstond bij beide mannen het idee een tocht voor Demi en haar mede bewoners te organiseren om op deze wijze geld voor de aankleding van het woon- en zorgcomplex op te halen.

Rit rond Nederland
Maar waarom juist een rit rond Nederland is de vraag aan Marco? “Ja, ik zat iets te bedenken en toen dacht ik aan mijn wattbike lessen die ik geef en de overige 10 locaties waar deze lessen worden gegeven, vanaf toen was het plan geboren.”
Hoe ga je dit aanpakken? “570 km is een eind maar ik kan even slapen tussen door. Bas steunt mij om mee te rijden op de brommer dus eigenlijk gaat het vanzelf. Allen hoop ik dat het weer goed blijft want 2 dagen regen is niet echt mijn ding. En 2 dagen afzien en dan aankomen in Bergen op zoom en dan alle bewoners zien staan is toch super leuk.”
Wat is de route die je gaat rijden? “Op zaterdag 1 juni vertrek ik om 06.00 uur vanuit Roosendaal en daarop aansluitend volgen de volgende plaatsen Maarsbergen, Amersfoort, Apeldoorn, Schagen, Amsterdam Amstel, Mijdrecht, Roelofarendsveen, Zoetermeer, Rotterdam en dan hoop ik zondag 2 juni tussen 15.30 uur en 17.00 uur aan te komen bij de toekomstige WIBoZ woning in Bergen op Zoom.”
Alle toekomstige bewoners wensen Marco en Bas natuurlijk heel veel succes en zullen zondag 2 juni hem in zijn laatste kilometer begeleiden en een geweldig welkom heten. [l]