Afbeelding
Foto:

Winnaars bankbattle
bekend

BERGEN OP ZOOM - Uit ons werkgebied hebben de leerlingen van Lodijke uit Bergen op Zoom, rkbs De Stappen uit Hoogerheide en Ombs Ziezo uit Roosendaal de snelste tijd weggezet. De Rabobank is op de winnende scholen langs geweest om de uitslag bekend te maken. Alle winnende leerlingen hebben een bioscoopbon ontvangen. De volledige uitslag is terug te vinden op www.bankbattle.nl.

In een race tegen de klok zijn vorige week voor het veertiende achtereen volgende jaar basisscholen uit het werkgebied van circa 60 lokale Rabobanken met elkaar de strijd aangegaan voor wat betreft hun parate kennis en computervaardigheden. Vanuit het werkgebied van Rabobank Zuidwest-Brabant hebben groepen 8 van 22 basisscholen uit Bergen op Zoom, Halsteren, Steenbergen, Woensdrecht, Hoogerheide, Huijbergen, Kruisland, Nispen, Zegge, Wouw, Wouwse Plantage en Roosendaal het tegen elkaar opgenomen. Op de deelnemende scholen was de Rabobank aanwezig om de leerlingen succes te wensen en het startschot te geven.
Het gebruik van internetverbindingen maakte het mogelijk om per klas actief deel te nemen vanuit het eigen klas- c.q. computerlokaal. Alle deelnemende klassen zijn gestart met het uitvoeren van praktijkopdrachten en het beantwoorden van vragen. Deze hebben betrekking op o.a. schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Uiteindelijk resulteerde dit na ongeveer anderhalf uur hard werken in een geheime kluiscode die toegang gaf tot de eindopdracht. Het succesvol afronden van BankBattle vereiste tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel. [l]