Speciaal bier Noveen 40 jaar bestaan

LEPELSTRAAT - De mensen van de Stichting Vrienden van Antonius uit Lepelstraat hebben voor het 40 jarig bestaan van de noveen ter ere van Antonius van Padua een “speciaal Bier” laten brouwen. Het is een blond bier wat door de Scheldebrouwerij is gebrouwen.

Voor dit bier is een speciaal etiket ontworpen door Ad Bogers. Ad is al jaren de ontwerper/ tekenaar van de Leutige bouwers. Het is een feestelijk etiket, geen serieuze Antonius maar een etiket met een knipoog. Het was pastoor Kloeg die in 1979 de noveen opnieuw opstarten. Noveen wat in het latijn novem is wat negen betekend. 9 dinsdagen voorafgaand aan de sterfdag van Antonius welke op 13 juni is komen mensen van heinde en verre naar Lepelstraat om de eucharistie te vieren waarbij Antonius centraal staat. Zo worden er veel Antoniusliederen gezongen en staat de overweging in het teken van Antonius.
Elke week is er een andere voorganger en ook zijn er behalve de eigen Lepelstraatse koren gastkoren uit de regio. Dat de noveen leeft blijkt wel uit het feit dat er steeds tussen de 150 en 200 mensen elke week naar de kerk van Lepelstraat komen.
Dinsdag 28 mei na de noveen om 20.00 uur is er een feestelijk tintje door het tonen van het etiket waarna de verkoop van het bier start.
Behalve in de kerk zijn er nog verschillende verkooppunten in Lepelstraat en Halsteren waar het bier te koop is, deze staan vanaf dinsdagavond op de Facebookpagina van de Stichting Vrienden van Antonius. Ook krijgen de mensen bij aankoop van het bier een kaartje met tekst over het belang van de noveen. [l]