Historisch Rondje Halsteren kan weer worden gemaakt

HALSTEREN - Zaterdag 1 juni is het weer zover. Er kan weer een historische wandeling o.l.v. een gids gemaakt worden in Halsteren.

Deze keer laten we het centrum tijdens de wandeling even liggen en gaan de polder in. Een wandeling door de polder langs de Brabantse Wal. Een mooi stukje buitengebied net even buiten het centrum. Het vertrek is om 14.00 uur voor het oude raadhuis, nu restaurant 1633. De route gaat langs het raadhuis naar beneden naar de Kromstraat. Daarna via het Maaipad en oude Beymoerseweg door de polder richting Bremberg. Men krijgt hier een mooi zicht op Halsteren vanuit de polder. Daarna via een stukje Burg. Elkhuizenlaan, de Waterstraat en de Kromstraat terug naar het oude raadhuis.

Een wandeling over het ontstaan en evaluatie van dit stukje Halsteren met veel wetenswaardigheden. De beide kerken St.Martinus en St. Quirinus zijn vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur geopend. Gidsen zullen hier rondleidingen geven, ook het oude kerkhof is open en ook in het oude raadhuis is een gids aanwezig.

Deelname gratis. De wandeling zal ongeveer tot 15.30 uur duren. Kortom een rede om weer wat meer over het mooie, op de Brabantse wal gelegen Halsteren, te ontdekken. Dus kom zaterdag 1 juni naar Halsteren om een mooie wandeling te maken.[l]