Nieuw Borgvliet promoveert naar vierde klasse

BERGEN OP ZOOM - Dankzij een verdiende overwinning op Hoofdplaat op De Martkiezaten met 3-1 promoveren de oranje-zwarten van trainer Joost Demmers voor de vierde keer in deze eeuw naar de vierde klasse. En nu is het zaak deze positie waar de vereniging thuishoort te behouden!

Het was geen denderende wedstrijd tegen de stugge Zeeuwen maar de overwinning was verdiend. Na een stroef begin voor de volle tribunes -het derde dat evenals het tweede al eerder kampioen werd met hun aanhangen moedigden het vaandelteam luidkeels aan - nam uitblinker Benny van Eekeren de gastendoelman onder vuur maar hij redde tot 2x toe bekwaam. Net voor het half uur benutte topscorer Geert Verstraten feilloos een strafschop na omduwen van Mick en nauwelijks een minuut later kreeg Mick van Jibbe de bal op een presenteerblaadje aangeboden die hij beheerst in de verste hoek kanjerde: 2-0. Door een dekkingsfout konden de gaten de aansluitingstreffer maken. Omdat het bij Graaauw tegen Sluis nog 0-0 stond en de Sluisenaren het nadelig doelsaldo van 8 normaliter onmogelijk konden wegwerken, werd het een tamme 2e helft waarin Geert Verstraten nog een maal kon scoren.

Met en doelsaldo van 104-28 over 26 westrijden waarin 2 x werd verloren en 3x gelijkgespeeld mogen de oranje-zwarten zich de terechte kampioen noemen en is het reikhalzend uitzien naar het nieuwe seizoen met weer een vijftal derbies om de hoek in het verschiet. Maar eerst wordt nog de Markiezen Cuo op de terreinen van Nieuw Borgvliet gespeeld in de periode van 10 tot en met 17 augustus.

Jeugdtoernooi

Op zaterdag 1 juni vanaf 09.00 uur organiseert Nieuw Borgvliet op De Markiezaten een groots Jeugdtoernooi van de JO 7 tot en met de JO15. Patro Hoevenen uit Belgie zorgt voor een internationaal tintje en SV Lopik(bij Utrecht) heeft haar keuze voor een toernooi op onze vereniging laten vallen. Zusterverenigingen MOC'17, SV Dosko, FC Bergen en RKSV Halsteren zijn eveneens van de partij.

Nieuw Borgvliet 2

Op zaterdag 1 juni speelt Nieuw Borgvliet 2 tegen WHS 3 om de districtsbeker reserve 5e klasse op de velden van MOC'17. Aanvang 12.00 uur. [l]