Scheldevogels puntloos terug, na derby tegen Keep Fit

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 25 mei trad het eerste team van Scheldevogels aan in Roosendaal, tegen Keep Fit. De echte korfbalderby in dit deel van Brabant. De afgelopen 2 speelrondes had Scheldevogels hun wedstrijden gewonnen, waar Keep Fit punten had laten liggen. Daardoor was het verschil in de stand ook maar 2 punten en konden de Bergenaren op gelijke hoogte komen.

De wedstrijd begon en Keep Fit nam het initiatief. Gelukkig wist Scheldevogels ook snel de korf te vinden en vielen de scores om en om. Met kort voor rust een score van 10-9 in Roosendaals voordeel, hoopte de Bergse ploeg nog een gelijkmaker te forceren. Helaas lukte dit niet en was de ruststand 13-9 in het voordeel van Keep Fit. 4 doelpunten verschil zegt niets in het hedendaags korfbal, dus er was nog genoeg vertrouwen. In de tweede helft was het een zwaar duel. Het werd fysieker, gemener, iets wat Scheldevogels niet erg ligt. Toch werkte de ploeg hard, wist het verschil nog terug te brengen naar 2 doelpunten verschil. Uiteindelijk bleef Keep Fit scoren en zo bleven de punten in Roosendaal. 23-14 was de eindstand. Hard gewerkt en gestreden, maar geen punten. Erg jammer. Volgende week speelt de Bergse formatie in Klundert, de andere Brabantse ploeg in deze poule. De vorige eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel, wie weet wat er deze keer mogelijk is.

Buiten het eerste team, werden er nog meer wedstrijden gespeeld. We beginnen met het tweede seniorenteam. In Souburg speelde ze tegen Fortis 6. Waar er op woensdag nog werd gewonnen met 10-7, werd er nu een nederlaag geleden 8-7. Hard gestreden, maar geen punten.

Dan het derde seniorenteam. Zij ontvingen thuis Zaamslag 2, uit het gelijknamige Zaamslag. Het werd een wedstrijd waarbij er van begin af aan achter de feiten aan werd gelopen. Zaamslag scoorde makkelijker, daar had Scheldevogels geen grip op. Een nederlaag werd er geleden, 9-11.

Ook het vierde seniorenteam had een thuiswedstrijd. Korbatjo 4 uit Oud-Beijerland kwam op bezoek. Een gelijkopgaande wedstrijd, waar Scheldevogels nog wel een voorsprong had, werd helaas jammerlijk verloren met 6-7.

Ondanks de nederlagen is er nog niets beslist in de competitie van de seniorenteams. Allemaal zijn ze nog aan het strijden voor de koppositie maar dan zijn punten hard nodig.

Ook onze B1 speelde in Roosendaal. Een strijd die je altijd wil winnen. De ploeg heeft hard gestreden, speelde ook met invallers uit een lager team. Niet onverdienstelijk een gelijkspel 6-6. Ook deze ploeg doet nog steeds mee voor de koppositie in hun competitie. Op naar de overwinning dus.

Dan de C1, thuis in actie tegen Luctor C1 uit Terneuzen. Scheldevogels had moeite om de korf te vinden en Luctor scoorde makkelijk. Een nederlaag dus 5-11.

En ook de D1 speelde een uitwedstrijd. In de regen speelde zij in Klundert tegen DSO D3. Een lastige wedstrijd, waar Scheldevogels wel hard knokte werd helaas verloren met 10-8. Toch doen zij het in hun competitie goed en de koppositie binnen handbereik.

Echte koplopers in de poule vinden we bij het E2 team. Ook zij waren in Roosendaal te gast, tegenstander was de E3 van Keep Fit. Scheldevogels scoorde er lekker op los, maar waren ook verdedigend erg sterk. En hoewel het weer niet mee zat, wonnen ze met 0-10. Zij staan bovenaan in hun competitie, wie weet waar dit eindigt.

En dan de talenten van de toekomst, de F1. Zij speelde 2x tegen DVS F2. Op woensdag uit en afgelopen zaterdag thuis. DVS laat zien waarom zij bovenaan staan in de competitie. De F1 verloor 2x met ruime cijfers, 9-2 op woensdag en 1-10 op zaterdag.

Programma woensdag 29 mei

19:00 B1-Keep Fit B1, Bergen op Zoom

Zaterdag 1 juni

09:30 F1-Ventura Sport F1, Bergen op Zoom

09:00 Juliana E4-E2, Oud Gastel

10:40 E1-DSO E1, Bergen op Zoom

10:00 ADO D2-D1, ’s Gravendeel

11:50 C1-KVK C1, Bergen op Zoom

11:00 ADO B3-B1, ’s Gravendeel

12:00 Focus 3-Scheldevogels 4, Etten-Leur

16:00 Blauw Wit 3-Scheldevogels 3, Kloetinge

13:00 Scheldevogels 2-TOGO 3, Bergen op Zoom

16:00 DSO 1-Scheldevogels 1, Klundert

Kijk voor meer informatie op www.scheldevogels.nl. Een bezoek aan onze vereniging is echt meer dan de moeite waard. [l]