Prikbord

Hemelvaart: Donderdag 30 mei is de viering Hemelvaart om 9.30u in St.-Gertrudiskerk en om 11.00u in de OLV van Lourdeskerk.
Feestelijke Opening Mariatentoonstelling: Vrijdag 31 mei feestelijke opening tentoonstelling Maria Leeft in de St.-Gertrudiskerk mmv het Samenzangkoor en Wim de Veth op saxofoon en pastoor Peter van der Weide achter het orgel. Er zijn weer een aantal bijzondere Mariabeelden te gast bij ons pas gerestaureerde Ommegangbeeld.
Zin op Zaterdag: Zaterdag 1 juni 19.00u Zin op Zaterdag in de St.-Gertrudiskerk (ingang Kerkstraat) met als thema: Op zoek naar het vuur in jou en mij. We gaan deze week op weg naar het vuur, de geest van Pinksteren. In deze viering staan we stil bij wat het vuur in ons aanwakkert, wat het brandende houdt. De toegang is gratis, een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.
Pinksterketen: Geestdriftig op zoek naar Geestdrift. In de week voorafgaande aan Pinksteren zijn drie keer een oecumenisch avondgebed om samen op zoek te gaan naar geestdrift. Maandag 3 juni 19.00u in de Ontmoetingskerk. Voorgangers zijn dan ds. Wim Lolkema en mevr. Corrie Hamers en muzikale ondersteuning van Rejoice olv Annemiek Vogels. Dinsdag 4 juni 19.00u in de protestantse kerk van Ossendrecht, Dorpsstraat 10. Voorganger ds. Wim Lolkema. Donderdag 6 juni 19.00u in de OLV van Lourdeskerk. Diaken Jan Foesenek en ds. Willem Vermeulen zijn die avond de voorgangers en de muzikale ondersteuning wordt verzorgd door LieveVrouweCantorij olv Gunita Kronberga. Voor meer informatie zie www.lievevrouweparochie.nl
Egidiusgebed: Woensdag 5 juni 19.30u Egidiusgebed in de Dagkerk van de St.-Gertrudiskerk.
Gebedsviering Mariakapel H.Hart: Woensdag 5 juni 19.00u Gebedsviering in de Mariakapel H.Hart. Voorganger diaken Anton Janssen.
Lofprijsavond: Woensdag 5 juni 19.30u Lofprijsavond in de Grot van de OLV van Lourdeskerk.
Ziekenzalving: Donderdag 6 juni 14.00u in de OLV van Lourdeskerk een uitleg bijeenkomst over de viering van de ziekenzalving. Er is een inloop vanaf half twee met een kopje koffie of thee. Donderdag 14 juni is 14.00u de viering van de ziekenzalving in de OLV van Lourdeskerk met aansluitend een kopje koffie of thee.
Lezing over bisschop Ernst: Vrijdag 7 juni 15.30u in de St.-Gertrudiskerk is er een speciale lezing over bisschop Ersnt rond het nieuwe bisschop Ernst-raam aan de kant van de Zuivelstraat. Pastoor Paul Verbeek zal de lezing verzorgen. Op het Hoogfeest van Pinksteren zal dit nieuwe raam ingezegend worden om 9.30u.
Pinksterpicknick: Op zaterdag 8 juni sluiten we het schooljaar feestelijk af. Om 17.00 is er een gezinsviering in de OLV van Lourdeskerk. Na afloop lopen we in een optocht naar de tuin van de St.-Gertrudiskerk. Daar houden we een Amerikaanse picknick, dus neem zelf je eten en drinken mee. Alle kinderen van de basisschool en hun familie zijn van harte welkom!
PeuterKleuterkerk: Zondag 9 juni 9.30u in de OLV van Lourdeskerk PeuterKleuterkerk voor de allerkleinsten en hun gezin. Samen zingen en dansen en luisteren naar een mooi verhaal. Aansluitend is er koffie, thee en limonade.Brabantse kerkendag Maandag 10 juni, tweede Pinksterdag, wordt deze dag om 13.00u feestelijk geopend in de Gertrudiskerk. Deze is dan tot 17.00u te bezoeken. Ook de parochiekerk OLVr. v. Lourdes en de SintCatharinakapel zijn open van 13.00u tot 17.00u. [l]