Pastoraal hoekje

DOESLIEF
Er is nu een grote campagne DOESLIEF gaande van SIRE om wat liever, socialer met elkaar om te gaan. Op internet, televisie, radio en krant vinden we de advertenties en spotjes. We zijn vaak onaardig tegen elkaar; in winkels, op sociale media, in het verkeer, in onze familie. Vaak heel onnodig! Maar het gebeurt wel …… De vraag is, leren we daar nu wat van? Of moet alleen de ander aardig zijn tegen ons en wij trekken er ons verder niets van aan?
In de lezingen van de Hemelvaart van de Heer - het hoogfeest, dat we vieren op donderdag 30 mei - wordt verteld: "Mensen, wat staat gij naar de hemel te kijken …", het is op aarde te doen! Steek dus de handen uit de mouwen! Bij Hemelvaart worden wij door Jezus Zelf op zending gestuurd: "Maak alle volkeren tot Mijn leerlingen!" Jezus vraagt ons dat wij op wereldtocht zouden gaan. Wij krijgen de verantwoordelijkheid om Zijn ideaal voort te zetten.
Dat wordt onze grootse, universele opdracht: aan heel de wereld kenbaar maken, dat de zichzelf-gevende, onbaatzuchtige, belangeloos-dienende liefde de allerhoogste waarde is voor ons leven.
Hemelvaart is het feest van de christelijke verantwoordelijkheid. Het is een viering waarbij wij Jezus voortaan erkennen als de stuwende Kracht van ons leven, elke dag opnieuw. Hij geeft ons met zijn Hemelvaart weer de opdracht een liefdetocht te beginnen door heel de wereld vanuit Zijn bezieling in ons hart.
DOESLIEF is zo'n 2000 jaar geleden al begonnen ……
De vraag is, hebben we daar nu wat van geleerd?
Diaken Jan Foesenek - R.-K. Lievevrouweparochie [l]