Openings mars in de draaimolen op Vrederust. FOTO JOSE VAN ISSELT
Openings mars in de draaimolen op Vrederust. FOTO JOSE VAN ISSELT Jose van Isselt

Meespeelavond Muziekvereniging Euphonia

HALSTEREN - Muziekvereniging Euphonia zal op dinsdagavond 11 juni een meespeelavond organiseren in hun repetitie lokaal Eigen Haard aan de Pieter Breughelstraat.

Omdat ze in een overgangs fase is om van het orkest, in plaats van een fanfare een harmonie te maken, kunnen ze heel goed muzikanten gebruiken. Vooral klarinet en fluit zullen een goede aanvulling zijn.

In een fanfare zijn het bugelspelers die de functie vervullen die klarinetten in een harmonie vervullen. En bugel spelers zijn bijna niet meer te krijgen. Vandaar dat ze deze omschakeling, na meer dan 100 jaar fanfare te zijn geweest, moeten doen.

Het feit dat de vereniging tot eind 2018 op Vrederust repeteerde was voor veel mensen best wel een factor om geen lid te worden. Nu ze in "Eigen Haard" zijn gevestigd is de (denkbeeldige) drempel, die de gang naar Vrederust hinderde, er niet meer. Dus hoopt de vereniging dat er, door deze activiteit, een aantal aanmeldingen zullen komen.

Er is ook een plaats voor een paukenist/percussionist. Dus ben jij degene die dit zou kunnen invullen, ben je ook van harte welkom.

Over de vereniging is nog te melden dat ze streeft naar de beste combinatie van gezelligheid en muzikale kwaliteit. Het repertoire is vrij modern.

Indien je benieuwd ben en een keer wilt proberen, neem dan contact op met de secretaris Dhr Jan Dietvorst, via e-mail secretaris.euphonia@gmail.com. [l]