U kunt de groenten en fruit zelf afwegen bij Monique FOTO JAN DIRK HUIJSER
U kunt de groenten en fruit zelf afwegen bij Monique FOTO JAN DIRK HUIJSER Foto: Jan Dirk Huijser

Monique zet traditie in Groenten en Fruit voort

HALSTEREN – Enkele jaren geleden opende de familie Versijp, met een traditie van meer dan een eeuw in de AGF-branche, een nieuwe winkel aan de Dorpsstraat 170 te Halsteren. Toen Cees Versijp aangaf de accenten te willen verleggen en zich meer op toeleveringen aan de horeca ging concentreren, was het voor Monique Mateijsen een uitgelezen kans. “Ik zit al ruim 25 jaar in de aardappelen, groenten en fruit en doe het met heel veel liefde en plezier”, vertelt Monique, “ik hoefde niet lang na te denken toen overname ter sprake kwam”.

DOOR JAN DIRK HUIJSER

Monique is sedert 2018 werkzaam in de winkel en voelt zich er duidelijk op haar gemak. Ze heeft er voor gekozen om de winkel ‘naadloos’ over te nemen. Naast wat kleine aanpassingen is alleen de naam veranderd in ‘Monique Groente & Fruit’. “We zijn welgeteld een week gesloten geweest”, aldus Monique, “de klanten hebben er weinig onder te lijden gehad”. Omdat het interieur nauwelijks gewijzigd is, zijn er klanten die het niet eens gemerkt hebben, merkt zij nog op.

Monique is voorstander van producten uit eigen land en dan nog het liefst zo dicht mogelijk bij huis. “Daarmee is de versheid van de groenten en het fruit meer gewaarborgd”, verklaart zij en vervolgt, “ik ben geen voorstander van import”. Uiteraard is er bijzondere aandacht en zorg voor de bekende streekproducten zoals aardbeien en asperges. “Deze producten worden rechtstreeks van lokale kwekers en telers afgenomen”, aldus Monique, “maar zo komt ook onze zeekraal van de Zeeuwse schorren en komen de aardappelen uit de Vossemeerse klei”. Versheid staat niet alleen hoog in het vaandel voor wat betreft groenten en fruit, maar ook voor de dagelijkse eigengemaakte salades, maaltijden en soepen. Niet alleen versheid is belangrijk maar ook het milieu krijgt de nodige aandacht. “We zijn weliswaar geen biologische winkel, maar wij streven wel naar milieuvriendelijke producten”, benadrukt Monique, “dat zijn we aan onze klanten verplicht”.

Leuk stukje winkelstraat

Monique wil nog niet al te veel filosoferen over de toekomst. “We zetten een traditie in groenten en fruit voort, in een bestaande en bekende winkel en met een vast klantenbestand”, weet Monique, “alle ingrediënten voor een succesvolle exploitatie zijn aanwezig”. Bovendien vindt ze de locatie uitstekend, een supermarkt aan de overkant, enkele kleinere winkeltjes zoals een slager, een bakker en een drankenhandel als buren. “Daarmee is er zeker ‘loop’ dit gedeelte van de Dorpsstraat”, is zij van mening, “al met al een leuk stukje winkelstraat”. Een bijkomend voordeel is het gegeven dat ‘Monique Groenten en Fruit’ de enige, originele groentewinkel in Halsteren is. De winkel is ruim opgezet, overzichtelijk en goed gesorteerd en vooral toegankelijk voor het winkelend publiek. “Onze klanten moeten met plezier binnenkomen en hun boodschappen doen, daar gaan we ons uiterste best voor doen”, aldus Monique. [l]