Spectaculaire NK-finales groepsspringen

BERGEN OP ZOOM - Turnvereniging U.d.I is er ontzettend trots op om de finales van het NK groepsspringen op C-niveau te mogen organiseren in Bergen op Zoom. Deze wedstrijden vinden plaats op zaterdag 8 juni a.s. in Sporthal “De Boulevard”. De hele dag zullen de nodige spectaculaire salto’s, schroeven en overslagen te zien te zijn. Kortom, voor de jonge en oude sportliefhebber een bezoek meer dan waard.

Wat is groepsspringen eigenlijk?

Groepsspringen is een tak van sport die is ontstaan vanuit het turnen en wordt uitgevoerd door teams van 6 tot 9 springers (maar kan ook individueel worden beoefend.)
De teams en individuele springers moeten diverse onderdelen afwerken: springtoestel met minitrampoline, airtrack airtumbling, kast-plank en mini trampoline, mini trampoline tafel Deze onderdelen gelden voor zowel de dames als de heren.

In de leeftijdscategorieën Jeugd, Junioren en Senioren verlopen de wedstrijden in de zwaarte niveaus op van E t/m A. In deze NK-finales in Bergen op Zoom zijn alle leeftijds-categorieën op niveau C in drie rondes op vijf spring-banen te zien.

De groepsspringwedstrijden worden regionaal en landelijk ondersteund door de KNGU, Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, onderdeel van Dutch Gymnastics.

In het kort

NK-finale groepsspingen op C-niveau voor iedere gym- en turnliefhebber, in Sporthal “De Boulevard” op zaterdag 8 juni van 9:00-19:00 uur (zaal open 8:30 uur). De organisatie is in handen van turnvereniging U.d.I. (de oudste turnvereniging van Bergen op Zoom). [l]