Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Tweede Kamer buigt zich over Bravis

BERGEN OP ZOOM - Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP) heeft de regering opgeroepen om ervoor te zorgen dat in Bergen op Zoom een volwaardig ziekenhuis open blijft. De twee Bravis Ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom bedienen een gebied met 270.000 inwoners en dat is volgens de socialist ruim voldoende om twee volwaardige ziekenhuizen te laten functioneren.

DOOR REMKO VERMUNT

Het Tweede Kamerlid volgt hiermee de lijn van de lokale politiek, want ook de lokale SP-fractie in Bergen op Zoom dringt aan op behoud van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. "Zoals u weet ligt de zorg de SP na aan het hart. De SP afdeling Bergen op Zoom trekt samen op met de actiegroep 'Red Bravis Bergen' om het ziekenhuis in Bergen op Zoom te behouden." Om dat resultaat te bereiken heeft de actiegroep eerder al een petitie opgestart. Die is inmiddels al meer dan 3500 keer ondertekend en staat nog steeds open voor ondertekening.

Petitie

Nu ook een Tweede Kamerlid een motie heeft ingediend bij de regering om het ziekenhuis open te houden, roept de lokale SP-fractie nog een keer inwoners, maar vooral ook raadsleden en burgerleden op om de petitie te ondertekenen. "En denk met ons na over hoe we een volwaardig ziekenhuis kunnen behouden in onze stad." [l]