Deelnemers aan een excursie onder leiding van een gids. FOTO LEO DEN HEIJER
Deelnemers aan een excursie onder leiding van een gids. FOTO LEO DEN HEIJER Leo den Heijer

'Natuur als supermarkt' - Excursie van Brabants Landschap

BERGEN OP ZOOM - Natuur is ontzettend mooi, belangrijk en rustgevend. Bij Brabants Landschap doen we er dan ook alles aan om de natuur dichtbij huis te beschermen. Voor hele lange tijd leefden onze voorouders in en met déze natuur. Alles wat ze nodig hadden was hier, voedsel, medicijnen, gereedschappen en kleding. Veel van deze kennis is verloren gegaan en daarom nodigen wij u uit om eens door een andere bril naar de natuur om ons heen te kijken!

Maak op 12 juni samen met onze boswachter Wout een wandeling in de wereld van eetbare- en geneeskrachtige planten. Zoeken en proeven staat centraal en krijg een inkijkje in verschillende toepassingen van allerlei natuurlijke materialen van, paddenstoelen tot boomwortels. Wout schetst ook een beeld van hoe het landschap er vanaf de ijstijd uitgezien zou moeten hebben en hoe dat is veranderd tot hoe het er vandaag de dag uitziet. Tijdens deze wandeling gaan onze smartphones uit, doen we een stapje terug in de tijd! Ga je mee?

Voor deze unieke excursie dient u zich vooraf aan te melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Verzamelen op 12 juni om 14.00 uur bij bezoekerscentrum "De Kraaijenberg", Fianestraat te Bergen op Zoom. Duur ongeveer 2 uur. Goed schoeisel is aan te bevelen. Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducés. Kijk voor meer informatie ook op www.brabantslandschap.nl of op www.facebook.com/DeKraaijenberg. [l]