Loïs in actie op brug. FOTO PETER HAAST
Loïs in actie op brug. FOTO PETER HAAST Peter Haast

Loïs Hartog sluit turnseizoen af met bronzen medaille

BERGEN OP ZOOM - Na een mooi seizoen stonden er afgelopen week nog 2 wedstrijden op het programma voor Loïs Hartog (Dynamo Roosendaal) uit Halsteren. Op zaterdag 25 mei werd Nederland doorkruist naar het Gelderse Duiven, alwaar de bondsfinale plaatsvond. Alleen het bereiken van die finale is al een hele prestatie, na 2 kwalificatiewedstrijden in het district, een kwartfinale en een halve finale met overal de nodige afvallers, had Loïs die finale bereikt. En behoorde ze dus al tot de beste 36 turnsters van Nederland in haar categorie, pupil 2 N2.

Al vroeg in de morgen mochten de dames aan de bak. Het eerste toestel balk ging niet helemaal lekker, een paar flinke wiebels. Maar gelukkig geen val. Op vloer begon ze goed maar helaas had ze in haar laatste serie te veel vaart en belande ze op haar billen. Na 2 toestellen helaas een plekje bijna onderin. Maar de sprong ging keurig en ze behaalde daar het 5e punt van de wedstrijd. Op brug turnde ze een prachtige oefening en werd beloond met een 14,933, het hoogste punt!! Uiteindelijk toch tevreden met een 22e plaats én het hoogste punt op brug.

Nog geen week later stond er een internationaal toernooi op het programma in Den Bosch. Ook vrijdag 31 mei weer vroeg uit de veren en weer starten op balk. De wedstrijd verliep goed. Na 3 toestellen stond ze 5e met het toestel brug nog te gaan. Die kwam ze weer vlekkeloos door en met een punt ruim boven de 14 was het genoeg om een bronzen plak in ontvangst te mogen nemen, met daarbij wederom het hoogste punt op brug. Loïs kan tevreden terugkijken op een succesvol seizoen en gaat nu hard werken aan het leren van nieuwe elementen voor het volgende seizoen. Heel veel dank aan de trainsters! [l]