Prikbord

Pinksterketen: Donderdag 6 juni 19.00u in de OLV van Lourdeskerk het derde Oecumenisch Avondgebed in ons op weg zijn naar Pinksteren. Voorgangers: diaken Jan Foesenek en ds. Willem Vermeulen en de muzikale ondersteuning wordt verzorgd door LieveVrouweCantorij olv Gunita Kronberga. Voor meer informatie zie www.lievevrouweparochie.nl
Egidiusgebed: Woensdag 5 juni 19.30u Egidiusgebed in de Dagkerk van de St.-Gertrudiskerk.
Gebedsviering Mariakapel H.Hart: Woensdag 5 juni 19.00u Gebedsviering Mariakapel H.Hart. Voorganger diaken Anton Janssen.
Lofprijsavond: Woensdag 5 juni 19.30u Lofprijsavond in de Grot van de OLV van Lourdeskerk
Geloof Verbeeld: Donderdag 6 juni bezoekt Geloof Verbeeld de abdij van Westmalle, onder Brecht gelegen, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle/BE. Om tweeu maken we daar het korte koorgebed mee. Broeder Guerric neemt ons daarna mee naar het museum over de abdij, waarna we ook een film te zien krijgen. Vertrek 12.45u vanuit het Parochiecentrum. Vooraf aanmelden tel 233574.
Ziekenzalving: Donderdag 6 juni 14.00u in de OLV van Lourdeskerk een bijeenkomst met uitleg over de viering van de ziekenzalving. Er is een inloop vanaf half twee met een kopje koffie of thee. Vrijdag 14 juni is om 14.00u de Eucharistieviering met Ziekenzalving in de OLV van de Lourdeskerk met aansluitend een kopje koffie of thee. Zie elders in de Bode voor meer info.Lezing over bisschop Ernst Vrijdag 7 juni 15.30u St.-Gertrudiskerk een lezing over bisschop Ernst rond het nieuwe bisschop Ernst-raam aan de kant van de Zuivelstraat. Pastoor Paul Verbeek zal de lezing verzorgen. Op het Hoogfeest van Pinksteren zal dit nieuwe raam ingezegend worden in de viering van 9.30u.
Pinksterpicknick: Zaterdag 8 juni 17.00u gezinsviering in de OLV van Lourdeskerk met muzikale ondersteuning van het Samenzangkoor. Na afloop lopen we in een optocht naar de tuin van de St.-Gertrudiskerk. Daar houden we een Amerikaanse picknick, dus neem zelf je eten en drinken mee. Alle kinderen van de basisschool en hun familie van harte welkom!
Vieringen Pinksteren: Zaterdag 8 juni 17.00u Eucharistieviering OLV van Lourdeskerk. Zondag 9 juni Eucharistieviering 9.30u St.-Gertrudiskerk en 11.00u in de OLV van Lourdeskerk. Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni is er om 11.00u een viering in de OLV van Lourdeskerk.
HMR op Pinksteren: Zondag 9 juni verzorgt HMR de viering van 9.30u in de Gertrudiskerk vocaal/instrumentaal. Ditmaal met de "Misa de Buenos Aires" in 1996 geschreven door de Argentijnse componist Martin Palmedi voor koor, mezzesopraan-solo, strijkorkest, piano en bandoneon. Voorts met gregoriaans en met muziek voor bandoneon van Carel Kraayenhof.
Peuter/Kleuterkerk: Zondag 9 juni 9.30u OLV van Lourdeskerk PeuterKleuterkerk voor de allerkleinsten en hun gezin. Samen zingen en luisteren naar een mooi verhaal. Aansluitend is er koffie, thee en limonade.
Brabantse kerkendag: Maandag 10 juni, tweede Pinksterdag, wordt deze dag om 13.00u feestelijk geopend in de St.-Gertrudiskerk door bisschop Liesen. Deze is dan tot 17.00u te bezoeken. Ook de parochiekerk OLVr. v. Lourdes is open van 13.00u tot 17.00u.
Viering van Rouw en Verlies: Zondag 16 juni van 16.30-19.30u in het Parochiecentrum. Een jaar van stilstaan ligt achter ons. Een jaar van delen met elkaar van wat er in u leeft over hem of haar die er niet meer is. Wij van de werkgroep Rouw en Verlies willen dit werkjaar weer graag met u afsluiten met een gezamenlijke maaltijd. De maaltijd wordt door ons verzorgd en er zijn voor u geen kosten aan verbonden. Neem gerust iemand mee. Ook hij of zij is van harte welkom. U kunt als u dat wilt zelf een tekst, lied, gedicht of gebed meebrengen. Opgeven vóór donderdag 7 juni tel. 233574. [l]