Pastoraal hoekje

Het vuur brandend houden
Het begon zo bijzonder, een kleine 2000 jaar geleden. De vrienden van Jezus zitten afwachtend bij elkaar. Hun vlam lijkt gedoofd, er lijkt geen vonkje hoop meer. Totdat met Pinksteren de wind hun weer leven inblaast en het vuur hen enthousiast maakt. Ze raken letterlijk beGeesterd, ze raken in vuur en vlam. Zo kunnen ze de wereld in en van Jezus vertellen.
Met Pinksteren vieren we dat Gods Geest tot ons komt en ons vurig maakt voor ons geloof. Dat die Geest ons de kracht geeft om te doen wat nodig is. Dat God ons op die manier in vuur en vlam zet voor een betere wereld om ons heen. Dat Hij ons aanwakkert om te blijven vertellen hoe goed alles kan worden. We hebben die windkracht van God nodig als een steuntje in de rug.
Gesteund door die Geest geven Christenen al 2000 jaar het vuur van het geloof door. Wilt u ook mee helpen het vuur brandend te houden? Kom dan met Pinksteren naar onze Pinksterpicknick. Op zaterdag 8 juni beginnen we om 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk met een gezinsviering. Daarna gaan we in optocht naar de tuin van de St.-Gertrudiskerk, waar we een Amerikaanse picknick houden. Alle kinderen van de basisschool en hun familie zijn van harte uitgenodigd.
Natuurlijk bent u ook in een van de andere vieringen van harte welkom om het vuur brandend te houden en door te geven!
diaken Anton Janssen - R.-K. Lievevrouweparochie [l]