AGENDA

Woensdag 5 juni

Bingo

13:30 | 't Weike

De Activiteitencommissie houdt woensdag 5 juni een bingo in 't Weike. De zaal van 't Weike, Kerkstraat 82 te Lepelstraat is open om 13.00 uur. De bingo begint om 13.30 uur. Prijzen zijn tassen met levensmiddelen. Daarnaast zijn er extra rondes om de bekende hammetjes van de slager uit Lepelstraat.

Beiaardconcert Peperbus

19:30 | Gertrudiskerk

Concert op een hoogte van 40 meter: de Peperbus is in juni hèt podium voor drie beiaardconcerten. Woensdag 5 juni bespeelt Thierry Bouillet de Juliana-beiaard in de Peperbus. Thierry is stadsbeiaardier van Doornik en Namen. Hij koos voor het concert een breed programma variërend van Belgische beiaardmuziek van Geo Clément en Thomas Babou tot Jacques Brel, waarmee hij in dit één uur durende concert de veelzijdige kanten van de beiaard in de Peperbus ruimschoots laat horen. Luisteren kan op één van de gezellige terrassen op de Grote Markt. Voor wie rustig wil luisteren is de tuin van de Gertrudiskerk aan de Kerkstraat een mooie plek. En daar is ook koffie en thee. Aanvang 19.30u, gratis entree.

Donderdag 6 juni

Inloopochtend bij Rozenkruis

10:15 | Lectorium Rosicrucianum

Het Lectorium Rosicrucianum, de Internationale School van het Gouden Rozenkruis, vertegenwoordigt een gnostiek gedachtegoed. Het thema van donderdag 6 juni is de schrijver Kahlil Gibran. Het bekendste boek van de Libanese dichter en schilder Kahlil Gibran is “De Profeet”. Een wijs man staat op het punt afscheid te nemen van de kleine gemeenschap waar hij een groot aantal jaren heeft doorgebracht. Voor hij de groep definitief verlaat, schenkt hij inzicht in hetgeen tussen geboorte en dood aan de orde is. Hij spreekt tot de aanwezigen onder meer over ware liefde, huwelijk, kinderen, geven, arbeid, vreugde en smart, wetten, vrijheid, tijd, dood en wedergeboorte. Inloopochtend donderdag 6 juni, 10.00-11.30 uur. Toegang is gratis; voor koffie / thee wordt gezorgd. Informatie: 06-38447707; http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Zaterdag 8 juni

Rommelmarkt scoutinggroep

10:00 | Scoutinggebouw

De Welpen van Scoutinggroep Menno van Coehoorn houden zaterdag 8 juni hun jaarlijkse rommelmarkt voor de 30ste keer. Er is van alles te koop zoals huishoudelijke spullen, kleding, puzzels, speelgoed en nog veel meer natuurlijk. De Welpen proberen onder begeleiding van de leiding de spullen zelf te verkopen en van de opbrengst gaan de Welpen een dagje op stap. De rommelmarkt is tussen 10.00 en 15.00 uur in het scoutinggebouw aan Buitenspel 21 in Bergen op Zoom (in wijk De Markiezaten). Bezoekers kunnen daar niet parkeren aan het Buitenspel maar kunnen beter parkeren aan het Benedenbaantje of bij Langs de Lijn dit is bij het sportpark de markizaten.

Pop, rock en rap van Lost & Found

20:00 | basisschool Anton van Duinkerken

Muziek dat draait om Jezus! Aanstaande zaterdag 8 juni om 20.00u speelt de band Lost & Found in Bergen op Zoom. De band uit Veenendaal speelt allerlei covers in de genres Pop, Rock en Rap. De toegang is gratis. Het concert zal plaatsvinden in het gebouw van Basisschool Anton van Duinkerken, Smitsstraat 29 te Bergen op Zoom. Aanvang: 20.00 uur Website: www.dedeurboz.nl. Het concert wordt mogelijk gemaakt door Evangeliegemeente De Deur.

Zondag 9 juni

Zoomlandse rommelmarkt

10:00 |

Kom kijken en genieten op de 3de Zoomlandse rommelroute van camping Zoomland. Heel veel caravan eigenaren verkopen deze dag hun spulletjes. Ook voor een drankje en hapje kunt u terecht. Zondag 9 juni van 10.00 tot 16.00 uur op Camping Zoomland West straat 8 Bergen op Zoom. Opbrengst is bestemd voor hulpbehoevende mensen in Kreta. Toegang is gratis