50 jaar Bergse Badminton Vereniging

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen donderdag bestond de Bergse Badminton Vereniging, afgekort BBV als vereniging 50 jaar, een club die in 1966 als vriendenclub is opgericht. Vanuit de personeelsvereniging van Bruijnzeel keukens gaven mensen aan dat ze interesse hadden om te badmintonnen.

Twee mensen, waaronder Gerard Hunting (in het midden) kreeg 300 gulden, waarmee hij shutlles, een net, een spelregelboekje en plakband kon kopen, waarmee hij een veld uit kon zetten op de betonnen vloer van hal 5. De eerste oprichtingsvergadering werd gehouden in een kamer in het feestzalencomplex Coppenolle. De technische dienst van Bruijnzeel had inmiddels twee palen gemaakt, zodat de netten opgehangen kunnen worden, dus het badmintonspel kon beginnen.

Bruijnzeel breidde uit, dus (badminton)hal 5 was nodig voor de productie van kasten. De badmintonners van Bruijnzeel hebben zich daarna aangesloten bij een vriendenclub die in de Meeusenstraat speelde en deze club werd in 1968 lid van de Nederlandse Badminton Bond onder de naam Bruijnzeel Badminton Vereniging. Op 30 mei 1969 werd de vereniging ingeschreven bij de KVK onder de naam Bergse Badminton Vereniging. Het vriendelijke/vriendschappelijke karakter is in de loop der jaren behouden gebleven. Op dit moment hebben we 60 (jeugd)leden, waarvan er 24 dit jaar gaan deelnemen aan de bondscompetitie.

Via allerlei activiteiten besteden we voor de jeugd en de senioren aandacht aan dit feestelijke jaar. Een jaar waar we ook stil staan bij het overlijden van Gerard Hunting, begin mei van dit jublleumjaar en oud-secretaris Willie Kiezenberg. Zij was ruim 20 jaar dé spil van de vereniging. Zonder de inzet van alle vrijwilligers en ouders in de loop der jaren zou de club niet 50 jaar bestaan. De tijd dat vrijwilligers staan te springen om hun club te ondersteunen ligt ver achter ons. Leden hebben het drukker. Vrijetijdsbestedingen zijn diverser geworden. Toch slagen we er nog steeds in om voldoende vrijwilligers te vinden om de vereniging draaiende te houden, al wordt het wel steeds moeilijker.

Voorafgaand aan het competitieseizoen en onze feestavond op 7 september wordt het Willie Kiezenbergtoernooi gehouden. Een gezellig toernooi waar we ook alle oud-leden willen uitnodigen. Iedereen die ooit lid is geweest van de vereniging is op donderdag 5 september vanaf 20.00 uur welkom in Sporthal de Tuinwijk. Heeft u interesse in één van onze activiteiten en/of heeft u nog leuke foto's van de vereniging,stuur dan uw naam en e-mailadres naar 50jaar@bbv69.nl. [l]