Dubbelslag bij het jeugdschaken voor Levi Vriens

BERGEN OP ZOOM - Levi Vriens heeft na het behalen van het Open Bergs Jeugdkampioenschap ook de BSV-titel binnengehaald. Levi onttroont daarmee Dion Winterberg die vorig jaar BSV-kampioen was. De tweede plaats in het BSV-kampioenschap is voor Dion Winterberg en de derde plaats voor Casper Room.

De derde periode was in de koningsgroep belangrijk om de BSV-kampioen te bepalen. Tot deze ronde gingen Levi en Dion gelijk op. Maar zoals gemeld werd het Levi. Hij won in de derde ronde al zijn partijen en werd dus een waardig kampioen. Tweede in deze periode in de Koningsgroep werd Casper Room.

In de Torengroep werd Tom Keijzer eerste met 4½ punt uit 5 partijen. Tweede werd Tano van Schilt.

In de Lopergroep was de eerste plaats voor William van Heerbeek met 4 uit 5 en tweede gedeeld Tristan Huibregtse en Jochem van der Poel. Tristan had echter wel iets meer SB-punten.

De Paardgroep werd gewonnen door Koen van Uden met 4½ uit 5. Tweede werd Jelte Dijkmans.

De pionnengroep werd gewonnen door Saphyra van Kasteren met 4 uit 5. De tweede plaats werd gedeeld door Bram Boer, Keanu Koopman en Olivier Boer. Bram had wel de meeste SB-punten.

In het dameskampioenschap heeft Floor Kunst de meeste kans, maar ook Saphyra van Kasteren en Evalijne van Schilt maken nog kans.

Ook zijn er de KO-wedstrijden die per schaakniveau worden gehouden. Bij de Stap 1 schakers staat Kevin Huang in de finale. De tweede finalist wordt Saphyra van Kasteren of Olivier Boer.

Bij de Stap 2 schakers zal William van Heerebeek in de finale spelen tegen Floor Kunst, Evalijne van Schilt of Tano van Schilt.

Bij stap 3 en hoger is de finale tussen Wouter Kunst en Levi Vriens.

In dit schaakjaar hebben weer vele schakers hun schaakdiploma gehaald. BSV heeft in haar opleiding schakers van stap 1 tot en met stap 5. De lessen worden altijd gegeven in kleine groepjes. Zowel de schaaktrainingen als de schaaklessen vinden plaats bij het Juvenaat op de dinsdagavonden van 18.30 – 19.30. De lessen volgen de schoolvakanties.

Ook werkt de organiserende schaakacademie in het vergroten van het schaakkader. Daarom zal er in het komende schooljaar een cursus voor schaakleraar A worden gehouden. Een aantal schakers hebben zich daarvoor aangemeld. Ook staat deze cursus open voor leraren van basisscholen en middelbare scholen. Ook ouders kunnen zich opgeven. De benodigde schaakkennis willen de huidige schaaktrainers van de schaakacademie in een cursusavond bijbrengen. Dit is dus een voorcursus. De cursus tot schaakleraar A is vooral gericht op de didactiek van de schaakinstructie. De cursus wordt gehouden door een schaakdocent van de KNSB. Heeft u belangstelling voor of wilt u meer weten, neem dan contact op met de jeugdleider. U vindt de jeugdleider iedere dinsdagavond tussen 18 en 20 uur bij het Juvenaat.

Wilt u voor uw kind meer informatie over het leren schaken en spelen bij de schaakacademie, ook dan neem contact op met de jeugdleider. [l]