Zwart geeft mat in drie zetten
Zwart geeft mat in drie zetten Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Voorjaarscompetitie schaken is weer begonnen

BERGEN OP ZOOM - De Bergen op Zoomse Schaakvereniging speelt alle vrijdagavonden in juni de Voorjaarscompetitie. Vrijdag 7 juni vond de eerste ronde plaats.

Tijdens de Voorjaarscompetitie worden iedere avond twee partijen gespeeld, waarbij de spelers elk een uur bedenktijd krijgen voor de hele partij. Omdat de voorafgaande pizza-avond nogal uitliep, besloot de organisatie om 7 juni maar één ronde te spelen. De overige vrijdagavonden in juni zullen er wel steeds twee ronden worden gespeeld, zodat de Voorjaarscompetitie in totaal zal bestaan uit 7 ronden.
De winnaar van het Open Bergs Jeugdkampioenschap, Levi Vriens, gaf gelijk zijn visitekaartje af door te winnen van Bas van de Putte. Verder won Wesley Hopmans verrassend van Pieter-Jan Demmers. Karen Galustjan won van Alexander van ‘t Hoff, terwijl Alexander Bruschke en Abdulhamid Hussein remise speelden.
Vrijdag 14 juni worden ronde 2 en 3 gespeeld. Nieuwe deelnemers zijn nog van harte welkom. Omdat de organisatie stipt op tijd wil beginnen, is het verzoek aan alle deelnemers om uiterlijk om 20 uur aanwezig te zijn, zodat de indeling op tijd kan worden opgesteld. De speelzaal (Dependance Sport & Beweging van RSG ‘t Rijks, Rijtuigweg 4, Bergen op Zoom) is open vanaf 19:45.

Jeugdkampioenschap
Voorafgaand aan het begin van de Voorjaarscompetitie vond de prijsuitreiking plaats van het Open Bergs Jeugdkampioenschap Schaken. 10 jeugdspelers bonden op 9 vrijdagavonden de strijd aan.
Levi Vriens toonde zich de sterkste van het deelnemersveld, hij won het kampioenschap met 8 punten uit 9 partijen. De jeugdleider van BSV, Oliver de Hert, overhandigde de wisselbeker aan Levi. Dion Winterberg eindigde op de tweede plaats, Mees Schillemans werd derde. Verder speelden Tom Keijzer, Martijn van Eekelen, Wouter Kunst, Jeroen van Eekelen, William van Heerebeek, Casper Room en Jelte Dijkmans mee in het jeugdkampioenschap.

Zomerschaak
In juli en augustus zijn er in Bergen op Zoom diverse schaakactiviteiten in bibliotheek Het Markiezaat aan de Kortemeestraat, en in het publiek toegankelijke deel van Het Markiezenhof aan de Steenbergsestraat. De Bergen op Zoomse Schaakvereniging zal iedere zaterdag aanwezig zijn, maar ook op andere momenten zijn er schaakactiviteiten.

Schaakstelling
De vorige schaakstelling was: Wit: Ke1, Dc2, Td1, Th7, Lg6, pionnen a2, b2, c4, e3, e5, f2. Zwart: Kg8, Dd8, Ta8, Tf8, Lc8, Lg5, pionnen a7, b7, c6, d5, e6. Wit wint met 1. Lf7+ Txf7 2. Dg6+. Op 2… Tg7 wint wit met 3. Dxg7 mat, op 2… Kf8 volgt Dxf7 mat.
In de nieuwe schaakstelling geeft zwart mat in maximaal 3 zetten. [l]