Open dag bij De Rozenkruisers.
Open dag bij De Rozenkruisers. Foto:

AGENDA

Woensdag 12 juni

Concert op carillon Peperbus

19:30 | Gertrudiskerk

Concert op een hoogte van 40 meter: de Peperbus is in juni hèt podium voor drie beiaardconcerten. Woensdag 12 juni bespeelt Auke de Boer de Juliana-beiaard in de Peperbus. Auke is stadsbeiaardier van Groningen en Dokkum. Op ´t Bergse carillon maakt hij woensdagavond een muzikale rondreis door Europa. Hij begint zijn tour met het ´Merck toch hoe sterk´ en vervolgt de route met muziek uit zo´n tien Europese landen. Luisteren kan op één van de gezellige terrassen op de Grote Markt. Voor wie rustig wil luisteren is de tuin van de Gertrudiskerk aan de Kerkstraat een mooie plek. En daar is ook koffie en thee. Aanvang 19.30u, gratis entree.

Donderdag 13 juni

Bingomiddag

13:30 | De Kastanje

Donderdag 13 juni is er een bingomiddag in wijkcentrum de Kastanje, Kastanjelaan 164, Bergen op Zoom. De middag start om 13.30 uur en zal rond 17.00 uur eindigen. Zaal open vanaf 13.00 uur. U bent allen van harte welkom

Informatiemiddag over bijen

13:15 | Ontmoetingscentrum het Zonneplein

Op donderdagmiddag 13 juni organiseert de activiteiten commissie het Zonneplein een informatieve middag over bijen in ontmoetingscentrum het Zonneplein. Tijdens deze middag zal er een presentatie gehouden worden over alles wat met bijen te maken heeft. Na de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen aan de gastsprekers. De zaal is vanaf 13.15 uur open. Kaartjes zijn te koop op het Zonneplein, Zonneplein 63, Bergen op Zoom, telefoonnummer 0164-238627. Dit is incl. een frisdrank en een kopje koffie of thee met lekkers. U bent allen van harte welkom.

Zaterdag 15 juni

Open dag Rozenkruisers

10:00 | Lectorium Rosicrucianum

Zaterdag 15 juni in het centrumgebouw van Lectorium Rosicrucianum wordt een open dag gehouden. U kunt tijdens deze open dag op uiteenlopende wijze kennismaken met het gedachtegoed en de praktijk van de Rozenkruisers. Jonge en oudere Rozenkruisers zullen vertellen wat hen beweegt om zich met het Rozenkruis te verbinden en hoe zij ‘leer en leven’ met elkaar in overeenstemming proberen te brengen. Er is alle gelegenheid voor ontmoeting en gesprek. Vanaf 10.00 is het gebouw open en wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom om de hele dag deel te nemen, of een deel van de dag. Meldt u zich alstublieft van te voren aan, ook als u maar kort blijft, en ook of u met ons mee luncht: lrcboz@live.nl of 0165-564881 of 06-20442613; www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Pasar Dalam in Moermont

11:00 | Residentie Moermont

De Indische woning in Moermont bestaat vier jaar, en in onze cultuur een goede reden om feest te vieren. Wij vieren dat met een gezellige Pasar Dalam, op de plaza, en de multifunctionele ruimten en in het theater van Residentie Moermont. Pasar betekent markt en Dalam betekent binnen. Tijdens zo'n pasar zijn er veel activiteiten. Zo komt er een band luisterend naar de naam The Volunteers (de vrijwilligers). Er zijn diverse kramen met oosterse artikelen, o.a. houtsnijwerk, sieraden en snuisterijen. Er zal een kraam staan met Indisch eten, een andere kraam verkoopt Indische zoetigheden. De Pasar Dalam is op zaterdag 15 juni. Vanaf 11.00 uur bent u van harte welkom. Het feest zal duren tot 18.00 uur en de entree is helemaal gratis. Komt allen, en voel en beleef de Indische sfeer en hartelijkheid!!!

Wandelexcursie Fort Roovere

14:00 | parkeerplaats Fort de Roovere

Zaterdag 15 juni organiseert IVN Groene Zoom een wandeling in en rondom het Fort de Roovere en Buitenlust. De wandeling gaat door het imposante fort maar ook langs de zaagtandvormige buitengracht en naar de Ster van Eggers, een verlaten buitenschans. In de bossen bij Buitenlust, langs de Schansbaan, zijn overblijfselen van de Franse stellingen weer zichtbaar gemaakt. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en de gids is George Koenders. De wandeling start om 14.00 uur op de parkeerplaats Ligneweg-Schansbaan. Laarzen of degelijke schoenen zijn nodig.

Great British Experience

20:00 | Sacramentskerk

Cappella ex Occasione, het Bredaas kamerkoor onder leiding van Ruben de Grauw, gaat u Britse koormuziek laten ervaren: Great British Experience. Het koor zingt 15 juni om 20.00 uur in de Sint Catharinakapel in Bergen op Zoom, 16 juni om 15.30 uur in de Sacramentskerk in Breda. Tickets kopen kan eenvoudig online via cappellaexoccasione.nl, voor aanvang van het concert bij de ingang van de kerk, of via boekhandel Quist in Bergen op Zoom.

Bingo in het Hoofdkwartier

20:00 | Hoofdkwartier

Op zaterdag 15 juni is er een bingo in het ontmoetingscentrum aan de Rembrandstraat 52a. De zaal is open om 19.00 uur en de bingo gaat van start om 20.00 uur. De activiteitencommissie heeft weer leuke prijzen ingekocht en nodigt u van harte uit, iedereen is welkom. Men vindt het Hoofdkwartier in het voormalige kerkgebouw Antonius Abt in de wijk Borgvliet.

Woensdag 19 juni

Expeditie Zuiderwaterlinie

10:00 | Intermezzo

Van 19 t/m 29 juni is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland het decor voor Expeditie Zuiderwaterlinie. Op 19 juni vindt de Etappe Bergen op Zoom-Steenbergen plaats. Een tocht van 18.7 km. Het startpunt van de etappe is: Intermezzo Café Brasserie, Stationsstraat 33, 4611 CB in Bergen op zoom. Het eindpunt van de etappe is: Hotel Restaurant De Wallevis, Kade 2, 4651 BS in Steenbergen. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij een etappe of zelfs de hele Expeditie. Deelnemen is gratis, plaatsen zijn beperkt. Ontdek het volledige programma en schrijf je in via www.expeditie-zuiderwaterlinie.nl.

Expeditie Zuiderwaterlinie

17:30 | Fort de Roovere

Van 19 t/m 29 juni is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland het decor voor Expeditie Zuiderwaterlinie: een elfdaagse wandeltocht dwars door Brabant. De eerste etappe van Expeditie Zuiderwaterlinie start om 17.30 uur op Fort De Roovere. Deze etappe is 12.5 kilometer lang. Het startpunt van etappe is: Fort de Roovere De Schaft, Schansbaan 8, 4661 PN Halsteren. Het eindpunt van de etappe is: Hotel Restaurant De Wallevis, Kade 2, 4651 BS in Steenbergen. Deelnemen is gratis, plaatsen zijn beperkt. Ontdek het volledige programma en schrijf je in via www.expeditie-zuiderwaterlinie.nl

Wandelexcursie Fort Roovere