Herinneringen ophalen over Maria Ommegang

BERGEN OP ZOOM - Op donderdag 27 juni organiseert het Alzheimercafé Bergen op Zoom samen met de werkgroep “op weg naar een dementievriendelijke gemeenschap in Bergen op Zoom” een bijeenkomst voor de mensen met dementie en hun naasten in het kader van 75 jaar Maria Ommegang. Natuurlijk staat de bijeenkomst ook open voor andere ouderen en geïnteresseerden.

De bijeenkomst vindt plaats in de Blokstallen en begint om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De ingang naar de zaal in de Blokstallen ligt na die van het restaurant ’t Zusje en het visrestaurant Bergs Diep.

Tijdens de middag, die duurt tot plm. 16.00 uur, nemen Sjef de Wit en Hans Stumpel de bezoekers mee door de geschiedenis van 75 jaar stoet en wat daar zelfs nog aan vooraf ging.

De bezoekers zien mogelijk zichzelf of hun kinderen, die mee lopen in de groepen of als declamator, we herkennen bekende Bergenaren, zoals Ad de Waal als Job, oud-burgemeester van der Laar, die meeloopt met het college van B&W, Christ van Wijk en Gerrit Leenders, die maar liefst 70 jaar heeft meegelopen, voordat hij overleed.

Sjef en Hans willen graag met de bezoekers in gesprek gaan en herinneringen ophalen en wie weet ook wel de liedjes uit de Ommegang samen zingen.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via malovl@home.nl of 0634540835 (telefoonnummer van Martien van Leeuwen) tot uiterlijk de Alzheimercafe bijeenkomst van 24 juni. [l]